ΑΛΜΥΡΟΣ

Οργιάζει η παράνομη υλοτόμηση στο Κουρί

οργιάζει-η-παράνομη-υλοτόμηση-στο-κου-124247

Να αποτραπεί η παράνομη υλοτόμηση επιχειρεί να βάλει η Δημοτική Αρχή Αλμυρού στο δάσος Κουρί, με την εκμετάλλευση των ξηρών δέντρων μετά τη σύνταξη σχετικών μελετών από δασολόγο. Το τελευταίο διάστημα το δάσος βρίσκεται στο στόχαστρο από άγνωστους που έχουν κόψει μεγάλες ποσότητες ξύλων, προκαλώντας ζημίες στο δάσος.

Η κατάσταση, όπως αναφέρει ο κ. Φώτης Χατζηδημητρίου, τείνει να ξεφύγει και γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοτόμηση των ξερών δέντρων δρυός προκειμένου να επιτευχθεί η αναγέννηση του δάσους, ενώ παράλληλα ο Δήμος από την πώληση των ξύλων θα αποκτήσει ένα σημαντικό έσοδο.

Από την Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού αναφέρονται τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι για την εκμίσθωση του αποκλειστικού δικαιώματος της εκμετάλλευσης των ξηρών δέντρων του Δάσους Κουρί έχει συνταχθεί από ιδιώτη δασολόγο, μετά από εντολή του Δήμου Αλμυρού, πίνακας υλοτομίας για την απομάκρυνση ξηρών και κατακείμενων δέντρων δρυός καθώς και ξηρών κλάδων υγιών δέντρων δρυός, με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος της ξήρανσης, υποβοήθησης της φυσικής αναγέννησης και αντιπυρικής θωράκισης του δάσους».

Να σημειωθεί ότι οι υλοτομίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επιφάνεια του δάσους και με τις υλοτομίες θα απαλειφθούν 290 τόνοι καυσόξυλων ξηρών δέντρων.
Σκοπός της παραπάνω απόφασης είναι να σταματήσει η παράνομη υλοτόμηση στο δάσος Κουρί, καθώς μεγάλες ποσότητες δέντρων έχουν κοπεί από αγνώστους το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχουν γίνει καυσόξυλα.

Αθηνά Τσιργή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου