ΑΛΜΥΡΟΣ

«Αλίμονο αν η Ελλάδα βρεθεί αδύναμη»

αλίμονο-αν-η-ελλάδα-βρεθεί-αδύναμη-124257

Την σημασία της ενότητας υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος μιλώντας ενώπιον πλήθους πιστών στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου.

«Ας ενώσουμε τις προσευχές μας τούτες τις δύσκολες ώρες για να πάρουν οι ηγέτες μας τις σωστές αποφάσεις. Είναι η κρίσιμη στιγμή, είναι η ώρα που πολλά κρίνονται και πιστεύω ακλόνητα ότι ο Θεός θα φωτίσει… αλλοίμονο αν η Ελλάδα βρεθεί αδύναμη, πτωχή, εγκαταλελειμμένη από συμμάχους και φίλους, τότε, όπως κάθε φορά όταν διχαζόμαστε, θα χάσουμε και το τελευταίο μας δίκιο» είπε ο κ Ιγνάτιος. «Ενωμένοι, έστω κι αν έχουμε διαφορετικές απόψεις, μπορούμε να διορθώσουμε λάθη και να είμαστε μέσα στις εξελίξεις ώστε να διασώσουμε ό,τι μπορούμε και γιατί όχι, να ξαναδούμε μια Ελλάδα υπερήφανη, γιατί και την Ορθοδοξία έχουμε και τον πολιτισμό διαθέτουμε και σε τόπο όμορφο ζούμε, αρκεί να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων…» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Ανήμερα της εορτής ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε ο Άγιος Δημήτριος στους νέους της Θεσσαλονίκης και τόνισε την σημασία της σχέσης της Εκκλησίας με τη νέα γενιά: «Σπουδαίο πράγμα», σημείωσε, «να μπορείς να μιλήσεις τη γλώσσα των νέων ανθρώπων. Γιατί οι νέοι, είναι νέοι σε κάθε εποχή. Και ο Δημήτριος βρίσκει τον παλμό τους. Μιλάει τη γλώσσα τους και κυρίως δίνει την καρδιά του. Και αγαπάει αληθινά. Γιατί ο νέος έχει ανάγκη από αυτή την αγάπη». Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε το ζεύγος Ανδρέα και Βασιλικής Σεντουκτσή για την προσφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου