ΑΛΜΥΡΟΣ

Μοιράστηκαν σχολικά είδη σε μαθητές άπορων οικογενειών

μοιράστηκαν-σχολικά-είδη-σε-μαθητές-ά-129255

Αν και καθυστερημένα, μοιράστηκαν την περασμένη Τρίτη 50 σχολικές τσάντες μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό σε παιδιά άπορων οικογενειών του Δήμου Αλμυρού από τους διευθυντές σχολείων, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει ο Δήμος Αλμυρού για να στηρίζει τα παιδιά των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, «στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να στηριχθούν άπορες οικογένειες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα για τα σχολικά είδη των παιδιών τους, αλλά και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού και που αδυνατούν να πάρουν τα απαραίτητα σχολικά είδη στα παιδιά τους.

Αναφερόμενος στην υλοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Τσαμπίρας τόνισε ότι η πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: «Αν και λίγο καθυστερημένα, παραδώσαμε την Τρίτη σχολικό εξοπλισμό σε 50 μαθητές άπορων οικογενειών. Σε παρόμοιες ενέργειες έχουμε προχωρήσει και στο παρελθόν με το Κοινωνικό Καλάθι αλλά και άλλες δράσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Δήμος πρέπει να είναι συμπαραστάτης στην κρίση. Στη δύσκολη συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε πρέπει να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή. Πρέπει να είμαστε ο ένας κοντά στον άλλον. Με έργα και όχι με λόγια. Ωστόσο αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η ανταπόκριση επιχειρηματιών και απλών πολιτών ήταν μεγάλη, ενώ σημαντική υπήρξε και η συνδρομή στην όλη προσπάθεια των Διευθυντών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Τσαμπίρας.

Μάλιστα ο Δήμος Αλμυρού σκοπεύει να συνεχίσει και στο μέλλον την ανάληψη παρόμοιων κοινωνικών πρωτοβουλιών και στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να συνεδριάσει στις 31 Οκτωβρίου η Επιτροπή Διαβούλευσης προκειμένου να αποφασίσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Αθηνά Τσιργή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου