ΑΛΜΥΡΟΣ

Αποφασίζουν για άδειες πλανόδιου εμπορίου στο Δήμο Αλμυρού

αποφασίζουν-για-άδειες-πλανόδιου-εμπ-132945

Για τον καθορισμό του αριθμού χορήγησης άδειας άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το 2013 θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην αυριανή του συνεδρίαση. Σύμφωνα με το Ν. 3852/2010, άρθρο 94 παρ. 6 στοιχείο 30, η αρμοδιότητα χορήγησης άδειας άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου και ο καθορισμός του ανώτατου αριθμού των αδειών αυτών στο Δήμο, έχει μεταβιβασθεί στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Δικαίωμα απόκτησης άδειας υπαίθριου εμπορίου έχουν τα φυσικά πρόσωπα που είναι άνεργα και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Δεν συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητάς τους.

β) Το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα, δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό μισθωτών – συνταξιούχων, που ισχύει κάθε φορά στην φορολογία εισοδήματος

γ) Δεν κατέχουν άδεια λαϊκής αγοράς.

Οι άδειες άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου διακρίνονται:
Α) Σε άδεια τύπου Α΄ η οποία ισχύει για την πώληση πρωτογενών προϊόντων γης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη), αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας, σε όλη τη χώρα και Β) Σε άδεια τύπου Β΄ η οποία ισχύει για την πώληση των λοιπών προϊόντων στην περιφέρεια μόνο της αρμόδιας αρχής που τη χορηγεί.

Κατόπιν αυτού θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει σχετική απόφαση περί καθορισμού του αριθμού των αδειών πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου που θα χορηγηθούν από το Δήμο Αλμυρού για το έτος 2013.

Σε εξέλιξη η αναπαλαίωση του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναπαλαίωση του παλαιού κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης, αφού εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες.

Στόχος είναι να παραδοθεί σύντομα στη μαθητική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία της Ευξεινούπολης, όπως όταν κτίστηκε το 1908 αυτό το μοναδικό σε ομορφιά νεοκλασικό κτήριο. Μάλιστα το σχολείου θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος θα βρεθεί στην περιοχή για τα εγκαίνια του 2ου Νηπιαγωγείου Ευξεινούπουλης. Τέλος, ο Περιφερειάρχης θα επισκεφθεί το πάρκο της οδού Κροκίων (έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασης.
Αθηνά Τσιργή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου