ΑΛΜΥΡΟΣ

Λειτουργεί κανονικά η ανακύκλωση στον Αλμυρό

λειτουργεί-κανονικά-η-ανακύκλωση-στο-133507

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν συμβαίνει με το πρόγραμμα της ανακύκλωσης στον Δήμου Αλμυρού, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπαϊωάννου, μετά τις φήμες που ήθελαν τη μη σωστή λειτουργία του προγράμματος και τη συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Από την πλευρά τους κάτοικοι του Αλμυρού είχαν εκφράσει παράπονα για την πλημμελή λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης, αφού όπως ανέφεραν το πρόγραμμα εφαρμοζόταν κανονικά μόνο τους πρώτες μήνες λειτουργίας του. Το πρόβλημα, όπως ανέφεραν οι κάτοικοι του Αλμυρού, μεγιστοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα λίγο πριν την τοποθέτηση των νέων κάδων απορριμμάτων που αγόρασε ο Δήμος. Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους, λόγω έλλειψης κάδων οικιακών απορριμμάτων, ο Δήμος είχε τοποθετήσει μπλε κάδους στη θέση κίτρινων, με αποτέλεσμα να ρίχνονται όλα τα σκουπίδια (οικιακά και ανακύκλωσης) εντός των μπλε κάδων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Παπαϊωάννου, «το πρόγραμμα της ανακύκλωσης λειτουργεί κανονικά στο Δήμο μας. Οι δημότες από την πλευρά τους πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη στο Δήμο. Δεν ξέρω πώς προέκυψαν οι συγκεκριμένες φήμες, η ουσία είναι ότι όλα είναι αυτοέλεγχο», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Πρόβλημα με τα ογκώδη απορρίμματα

Αντίθετα σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παπαϊωάννου, μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το τελευταίο διάστημα το θέμα με την εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων (παλιά έπιπλα, στρώματα, κηπευτικά κ.λ.π.), σε δρόμους του Αλμυρού αλλά και έξω από κάδους απορριμμάτων.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, καθημερινά η υπηρεσία του Δήμου γεμίζει 4 – 5 φορτηγά με τέτοιου είδους αντικείμενα, πράγμα που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι πολίτες ειδοποιούσαν πρώτα την Υπηρεσία Καθαριότητας πριν την εναπόθεσή τους σε κοινόχρηστους χώρους.

«Το φαινόμενο πλέον έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους δημότες του Αλμυρού, πριν εναποθέτουν τα άχρηστα αντικείμενα στους κοινόχρηστους χώρους, να ειδοποιούν πρώτα το γραφείο Καθαριότητας. Αυτή η κατάσταση μόνο στον Αλμυρό συμβαίνει», τονίζει ο κ. Παπαϊωάννου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου