ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Κέντρο Εξυπηρέτησης η ΔΟΥ

αλμυρός-κέντρο-εξυπηρέτησης-η-δου-135324

Ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων θα λειτουργεί η εφορία του Αλμυρού, η οποία θα λειτουργεί ως απομακρυσμένος σταθμός εργασιών των ΔΟΥ Υποδοχής που θα είναι στο Βόλο, μάλιστα με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργεί και η ΔΟΥ Σκιάθου και Σκοπέλου.

Οι τρεις ΔΟΥ που καταργούνται θα στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το υπουργείο Εσωτερικών (π.χ. στο χώρο του ΚΕΠ ή του ΟΤΑ) ακόμη και όταν υπάρχει ιδιόκτητο κτήριο στο νομό, ώστε να μη προκύπτουν λειτουργικές δαπάνες που επιβαρύνουν το υπουργείο Οικονομικών (π.χ. ασφαλείς τηλεπικοινωνιακές γραμμές σύνδεσης κ.λ.π.) και στην αρχή τουλάχιστον θα λειτουργούν με χειρόγραφα συστήματα. Στο μεταβατικό διάστημα λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευόμενων ΔΟΥ μέσω του νέου ΤΑΧΙS τα Γραφεία θα έχουν τις παρακάτω αρμοδιότητες:

– Χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για τη συμπλήρωσή τους και τη συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κ.λ.π.
-Αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυση του καθώς και διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και τη ν κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, όπου απαιτείται
– Προσωρινή παραλαβή δηλώσεων , έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου του γραφείου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης και των συνυποβαλλόμενων δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην αρμόδια ΔΟΥ και χορήγηση αντιγράφων ή βεβαιώσεων μετά την επιστροφή τους από την αρμόδια ΔΟΥ. Βασική προϋπόθεση της παραλαβής είναι η δήλωση να μη συνοδεύεται από άμεση καταβολή φόρου.
– Αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων.
Αντιδράσεις εφόρων
Μεγάλο «αναβρασμό» προκαλεί στις Εφορίες ολόκληρης της χώρας η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και προβλέπει το «ξήλωμα» όλων των εφόρων και ουσιαστικά την ακύρωση των «συμβολαίων αποδοτικότητας», που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία τους ανάγκαζε να υπογράφουν -και παρά τις έντονες αντιδράσεις όλων των εφόρων, που αλλιώς θα έχαναν τη θέση τους ως διευθυντές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου