ΑΛΜΥΡΟΣ

Υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην περιοχή Αλμυρού

υποβαθμισμένες-υπηρεσίες-στην-περιο-158428

Καλούμαστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητα, τόνισε στο προχθεσινό συλλαλητήριο του Αλμυρού ο κ. Σάββας Τσόγκας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλμυρού, κατά την ομιλία του: «Κέντρο Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και σύγχρονο εξοπλισμό χωρίς το χαράτσι των 5 Ε. Δηλ. Υγεία αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια.

Δημόσιες Υπηρεσίες(ΔΟΥ-ΙΚΑ κ.ά.) δίπλα στον δημότη και μια σειρά άλλες υπηρεσίες και παροχές που αναβαθμίζουν τη ζωή μας», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όμως και η κατάσταση στους Δήμους είναι εκρηκτική. Η λεγόμενη στάση πληρωμών είναι ταυτόχρονα και στάση παροχών. Ήδη αυτό εδώ και πολλούς μήνες έχει ξεκινήσει σε μια σειρά υπηρεσίες, όπως παιδικοί σταθμοί που κόβουν απ’ το φαΐ των παιδιών, μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, συντήρηση και λειτουργικά έξοδα σχολείων, περικοπές στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και άλλες υπηρεσίες πρόνοιας. Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα τού διαίρει και βασίλευε. Ο πόλεμος είναι ολοκληρωτικός, διαρκείας και μόνο μία οργανωμένη αντίδραση μπορεί να αναχαιτίσει τη λαίλαπα αυτών των αντιλαϊκών μέτρων», επεσήμανε ο κ. Τσόγκας.

Στο τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλμυρού έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας: «Να μην επιτρέψουμε να καταδικαστούν οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας στην πείνα και την εξαθλίωση. Να μην αφήσουμε τους ηλικιωμένους ανήμπορους και καταδικασμένους να πεθάνουν στο δρόμο γιατί δεν μπορούν να έχουν φάρμακα – περίθαλψη. Τα μνημόνια και τα μέτρα που έχουν αργάσει το πετσί μας τα τελευταία χρόνια, τα έχει ανάγκη το κεφάλαιο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μέσα στην καπιταλιστική κρίση τα μονοπώλια μπορούν να σταθούν όρθια, κάνοντας πιο φτηνή την εργατική δύναμη, ρίχνοντας στον καιάδα όλα τα δικαιώματα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας», κατέληξε ο κ. Τσόγκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου