ΑΛΜΥΡΟΣ

Προσεχώς αλλαγές Αντιδημάρχων…

προσεχώς-αλλαγές-αντιδημάρχων-172220

Οι αλλαγές αναμένονται να γίνουν μέσα στον Οκτώβριο

Αλλαγές στις θέσεις των Αντιδημάρχων αναμένονται να γίνουν αρχές Οκτωβρίου από τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τους τωρινούς Αντιδημάρχους να αναλαμβάνουν περισσότερα καθήκοντα και υποχρεώσεις. Αρχικά οι συγκεκριμένες αλλαγές προσδιορίζονταν να γίνουν χρονικά μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλά εξαιτίας, ανειλημμένων υποχρεώσεών του Δημάρχου πήγε πίσω η διαδικασία της αντικατάστασης.

Στο πλαίσιο των αλλαγών μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι ο κ. Δημήτρης Τσούτσας, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του προέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Αλμυρού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούτσας μέσα στις υπόλοιπες αρμοδιότητες του θα προστεθούν τώρα και αυτές των ΚΑΠΗ, των παιδικών σταθμών, του Ωδείου και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Καμία λύση στη μεταφορά των μαθητών

Χρόνιο πρόβλημα έχει μετατραπεί πλέον για τον Δήμο Αλμυρού η μεταφορά των μαθητών από τα χωριά του Αλμυρού. Για το «φλέγον» αυτό θέμα μέσα στην εβδομάδα η Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού κατέθεσε επερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή, δια του εκπροσώπου της στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάββα Τσόγκα, σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών. Όπως αναφέρεται σε αυτή, μπορεί να έχει αρχίσει η σχολική χρονιά, αλλά μαθητές από αρκετές περιοχές του Δήμου αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Σχολείο με το ΚΤΕΛ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια μεταφέρονταν με ταξί.

Αναλυτικά η επερώτηση αναφέρει τα παρακάτω: «Η σχολική χρονιά έχει πλέον ξεκινήσει. Όμως για κάποιους μαθητές, ιδιαίτερα των μικρών χωριών (Πηγάδι – Κωφοί – Κρόκιο – Κοκκωτοί κ.α.) ίσως να μην ξεκινήσει. Οι μαθητές των παραπάνω χωριών αναγκάζονται να πηγαίνουν Σχολείο με το ΚΤΕΛ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια μεταφέρονταν με ταξί και οι ταξιτζήδες, λόγω οφειλών ή χαμηλού κομίστρου αρνούνται σήμερα να συνεχίσουν, αφού υπάρχουν περσινές οφειλές.

Όμως και το ΚΤΕΛ δηλώνει δια του προέδρου του ότι αν δεν πληρωθεί τουλάχιστον μέρος των οφειλών, από τον Οκτώβρη θα διακόψει την μεταφορά των μαθητών. Έτσι πολλοί γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Πώς λοιπόν σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει το σοβαρό ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους;» καταλήγει στο τέλος η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου