ΑΛΜΥΡΟΣ

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αλμυρού και Περιφέρειας

προγραμματική-σύμβαση-μεταξύ-δήμου-α-176232

Ομόφωνα αποφασίσθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, το βράδυ της Δευτέρας, να προχωρήσει ο Δήμος σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης». Μέσω της προγραμματικής σύμβασης η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παρέχει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου την αναγκαία πρόσθετη συμβουλευτική υποστήριξη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού κ. Φώτης Χατζηδημητρίου κατά την συνεδρίαση, με την προγραμματική σύμβαση θα καθορίζονται το πλαίσιο και οι όροι της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των έργων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΚΑΠΕ-12403 «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοινότητες» – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» και θα αφορούν στην Τοπική Κοινότητα Ανάβρας του Δήμου Αλμυρού Ν. Μαγνησίας.
Παράλληλα ο Δήμος Αλμυρού θα υποβάλει ακόμη μια πρόταση για την ανάπτυξη της Ανάβρας σε Πράσινη Κοινότητα προς το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), η οποία αν εγκριθεί θα χρηματοδοτηθεί με περισσότερα από 10 εκ. ευρώ.
Βασικοί στόχοι του προγράμματος, όπως αυτοί καθορίζονται μέσα από τις μελέτες που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αλμυρού τους τελευταίους μήνες, σε συνεργασία με εξειδικευμένο Γραφείο της Θεσσαλονίκης, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η ενθάρρυνση και η διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσα από πρότυπα επιδεικτικά έργα, η προώθηση της βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης με την αξιοποίηση τοπικού ενεργειακού δυναμικού, η μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η αντιμετώπιση καταστάσεων λειψυδρίας σε περιοχές με πρόβλημα επάρκειας υδατικών πόρων, η συμβολή στην επίτευξη των εθνικών στόχων για διαχείριση βιοαποδομήσιμου κλάσματος αστικών στερεών αποβλήτων και ανακύκλωσης.

Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Αλμυρού προέβη, μεταξύ άλλων, και την επικαιροποίηση μελετών που ήταν είτε ημιτελείς είτε ολοκληρωμένες από τη Διοίκηση της τέως Κοινότητας Ανάβρας και πιο συγκεκριμένα : Μελέτη τηλεθέρμανσης Τ.Κ. Ανάβρας, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου τηλεθέρμανσης, Μελέτη εκτίμησης δασικής βιομάζας διακατεχόμενου δάσους Ανάβρας, Τεχνική προμελέτη «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο Ανάβρας Ν. Μαγνησίας, Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων μικρού υδροηλεκτρικού έργου στην Ανάβρα, Μελέτη αποχέτευσης Ανάβρας, Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργου «Αποχέτευση Ανάβρας», Προμελέτη βιολογικού καθαρισμού Ανάβρας, Μελέτη πλατείας – βιοκλιματικού πάρκου στα Φουντράκια Ανάβρας, Μελέτη αντικατάστασης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της αντικατάστασης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Κινητοποιήσεις Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αλμυρού

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού παρευρέθηκαν και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αλμυρού, προκειμένου να εκφράσουν τα παράπονά τους για την κατάργηση της μιας εκ των δύο εφημεριών παιδιάτρων στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Όπως τόνισαν τα μέλη του Συλλόγου κατά την συνεδρίαση «μπορεί να αλλάξαμε λόγω κρίσης την ποιότητα ζωής μας, να ανεχτήκαμε την υποβάθμιση άλλων υπηρεσιών, αλλά την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας δεν θα την παίξουμε σε παιχνίδια δήθεν εξοικονόμησης. Καταλαβαίνουμε γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς, ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα ξοδέψουν εκατομμύρια ευρώ συνολικά, για μεταφορικά σε νοσοκομεία ή περίθαλψη σε ιδιώτες γιατρούς, για απλά περιστατικά. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν επαναφέρουμε την δεύτερη εφημερία, αν δεν βεβαιωθούμε ότι θα κρατηθούν μόνιμοι οι παιδίατροι του Κέντρου Υγείας, αν δεν δεσμευτούν οι αρμόδιοι για ασθενοφόρο πλήρως στελεχωμένο, όλο το 24ωρο και καθημερινά», τόνισαν χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αλμυρού αποφάσισαν να συμμετέχουν και αυτοί στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα από το Δήμο Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου