ΑΛΜΥΡΟΣ

Φόβοι παύσης πληρωμών

φόβοι-παύσης-πληρωμών-178510

Ο Αλμυρός στους 95 ΟΤΑ που κινδυνεύουν με πτώχευση

Εντός της λίστας που περιλαμβάνει 95 Δήμους της χώρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο παύσης πληρωμών τον επόμενο μήνα, συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Αλμυρού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Τσιαντής.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αντλήθηκαν από τους ίδιους τους Δήμους, προκειμένου να αποτυπωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η πραγματικότητα της οικονομικής κατάστασης του συνόλου των ΟΤΑ της χώρας, πριν τη διεξαγωγή της έκτατης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, στις 30 Αυγούστου.

Όπως υποστηρίζουν μέλη της ΚΕΔΕ «95 Δήμοι σε όλη τη χώρα (και μεταξύ αυτών και ο Δήμος Αλμυρού, που βρίσκεται στη σχετική λίστα) το πολύ μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη. Δηλαδή, μισθούς, άμεσα λειτουργικά έξοδα, να παρέχουν με ολοκληρωμένο τρόπο τα βασικά ανταποδοτικά, όπως η καθαριότητα και ο φωτισμός».

Οι 95 Δήμοι, οι οποίοι είναι έτοιμοι να κηρύξουν «default», προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, προκειμένου να μη δημιουργήσουν πανικό στους εργαζόμενους, στους δημότες αλλά και στους προμηθευτές και τονίζουν ότι «τα βγάζουμε οριακά πέρα έως τα τέλη Οκτωβρίου, και μετά… βλέπουμε», «έχει ο Θεός».

Στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, άμεσο πρόβλημα αντιμετωπίζουν δώδεκα Δήμοι και πιο συγκεκριμένα: ο Δήμος Τρικκαίων (το πιο δυνατό, εδώ και πάρα πολύ καιρό), οι μεγάλοι Δήμοι της περιφέρειας, Λαρισαίων και Βόλου, αλλά και του Κιλελέρ και της Καρδίτσας. Επίσης, οι Δήμοι Πύλης, Μουζακίου, Φαρκαδόνας, Τεμπών, Φαρσάλων, Τυρνάβου και Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου