ΑΛΜΥΡΟΣ

Οριστικό λουκέτο στα τέλη Νοεμβρίου στη ΔΟΥ Αλμυρού

οριστικό-λουκέτο-στα-τέλη-νοεμβρίου-σ-185052

Θα συγχωνευτεί με τη ΔΟΥ Βόλου

Οριστικά λουκέτο βάζουν στις 30 Νοεμβρίου οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) Αλμυρού και Ν. Ιωνίας, όπως έγινε γνωστό μέσα στην εβδομάδα, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των Εφοριών της χώρας σε μεγαλύτερες και πολυδύναμες.

Πληροφορίες κάνουν λόγω ότι στις 30 Νοεμβρίου θα κατεβάσουν οριστικά ρολά οι Εφορίες Ν. Ιωνίας και Αλμυρού, οι οποίες συγχωνεύονται πλέον με τη ΔΟΥ Βόλου (Α’-Β’).

Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται να απομείνουν 75 Εφορίες σε όλη τη χώρα από τις 288 συνολικά που λειτουργούν σήμερα μέχρι το τέλος του 2012. Σε 213 Εφορίες αναμένεται να μπει λουκέτο, ενώ οι 75 που θα παραμείνουν, θα αναβαθμιστούν και θα μετεξελιχθούν σε υπηρεσίες που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων και την αναγκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Μάλιστα σ’ αυτές τις Εφορίες δεν θα διενεργούνται συναλλαγές με το κοινό, δηλαδή δεν θα υποβάλλονται πλέον δηλώσεις, ούτε θα εκδίδονται βεβαιώσεις και πιστοποιητικά, ούτε θα διενεργούνται μεταβολές Μητρώου, ούτε καν θα εκδίδονται και θα πληρώνονται παράβολα.

Η διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων των φορολογούμενων θα γίνεται ηλεκτρονικά είτε μέσω του ΤΑΧΙSNET, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών που υπάρχουν ήδη στους Δήμους, ενώ οι πληρωμές φόρων θα γίνονται αποκλειστικά μέσω των τραπεζών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι υπάλληλοι των 213 Δ.Ο.Υ. που θα καταργηθούν, θα μεταφερθούν στις 75 ΔΟΥ που θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Συνολικά εκτιμάται ότι ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα ενισχυθεί με επιπλέον 2.000 άτομα, τουλάχιστον. Όλοι οι υπάλληλοι των σηµερινών ΔΟΥ που συγχωνεύονται ή απορροφώνται θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ των πρωτευουσών των νοµών.

Τέλος να σημειωθεί ότι στο Νομό Μαγνησίας θα λειτουργεί µία ΔΟΥ στο Βόλο από τις έξι που λειτουργούν σήμερα, ενώ οι 55 υπάλληλοι των δύο Εφοριών που θα καταργηθούν θα μεταφερθούν στη ΔΟΥ Βόλου (Α’-Β’). Οι ΔΟΥ Σκιάθου και Σκοπέλου θα λειτουργούν ως τμήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου