ΑΛΜΥΡΟΣ

Λιγότερα έσοδα από το φετινό παζάρι

λιγότερα-έσοδα-από-το-φετινό-παζάρι-191574

Σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς που έκαναν οι αρμόδιοι του παζαριού Αλμυρού, από το παζάρι ο Δήμος εισέπραξε το πόσο των 268.000, ποσό αισθητά μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο τελικός οικονομικός απολογισμός από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Αλμυρού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Μόκας, υπεύθυνος παζαριού: «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπάρχει μια μικρή μείωση στα έσοδα του Δήμου, αφού υπολογίζονται περίπου στις 268.000. Τα προηγούμενα χρόνια τα έσοδα ήταν σίγουρα περισσότερα. Βέβαια να τονιστεί ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στο παζάρι έχουν καταβάλει τα χρήματα για την ενοικίαση των παραγκών και τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα τελικά οικονομικά στοιχεία».

Σύμφωνα με τον κ. Μόκα εκτιμάται πτώση στους τζίρους των εμπόρων, που φθάνει μέχρι και το 30% σε σχέση με πέρυσι και το 50% σε σχέση με το 2010. Βέβαια το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι ότι μια σχετική αύξηση παρατηρήθηκε στα σουβλατζίδικα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μειωμένη ήταν η κίνηση στο Λούνα Παρκ.

Από τα θετικά της φετινής εμποροπανήγυρης ήταν η μεγάλη επισκεψιμότητα που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες πριν το κλείσιμο, ενώ σχεδόν το σύνολο των εμπόρων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την οργάνωση από πλευράς Δήμου Αλμυρού.

Τέλος να σημειωθεί ότι κοινή συνισταμένη όλων των εμπόρων ήταν το γεγονός ότι φέτος οι επισκέπτες του παζαριού επέλεξαν περισσότερο να κάνουν βόλτα στους δρόμους, αλλά σίγουρα δεν ψώνισαν αρκετά.

Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για μείωση στους τζίρους τους που φθάνουν το 30%, ενώ το σύνολο των ενοικιαστών είχε μόνο καλά λόγια να πει, για την εξοικείωση των κατοίκων του Αλμυρού με το παζάρι και τους εμπόρους, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αυτό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου