ΑΛΜΥΡΟΣ

Χιλιάδες λαού στο πανηγύρι της Κάτω Ξενιάς

χιλιάδες-λαού-στο-πανηγύρι-της-κάτω-ξε-205276

Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η μεγάλη πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς Αλμυρού, επί τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Χιλιάδες λαού, από ολόκληρη τη Θεσσαλία, κατέκλυσαν τον μεγάλο προαύλιο χώρο της παλαιάς Ιεράς Μονής για να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και να προσκυνήσουν την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Εφόρου και Προστάτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού Παναγίας Ξενιάς.

Στην Ιερά Πανήγυρη συμμετείχαν τα μέλη των αντιπροσωπειών των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Κύπρου, που βρίσκονται στον τόπο μας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πενθήμερη συνάντηση για την προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη Μαγνησία. Συμμετείχαν, επίσης, πλήθος Κληρικών, καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Πυλιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο οποίος επαναβεβαίωσε την στήριξη της Εκκλησίας της Κύπρου προς τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό και την βούλησή της να συνεχίσει την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και στην Τοπική Εκκλησία, για την ενίσχυση του κοινωνικού της έργου.

Από τη μεριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε την Κυπριακή Εκκλησία για την σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια προς την Μητρόπολή μας. Αναφέρθηκε, όμως και στην πορεία αποκατάστασης της κατεστραμμένης από τον σεισμό του 1980 παλαιάς Ιεράς Μονής, επισημαίνοντας ότι «από την πλευρά της Ιεράς Μητροπόλεως έχει γίνει παν το ανθρωπίνως δυνατό για την αναστήλωση και ανακαίνιση της Ιεράς Μονής. Προσευχόμαστε στην Κυρία Θεοτόκο να βοηθήσει τις προσπάθειές μας και ευχόμαστε οι έχοντες τις ευθύνες να τις αναλάβουν για να επανέλθει η Μονή, το κέντρο της Εκκλ/κής και κοινωνικής ζωής της επαρχίας Αλμυρού, στο αρχαίο κάλλος»

Την Αγιώνυμο ημέρα τελέστηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του Ιερού προσκυνήματος στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, διαχρονικά, κέντρο του οποίου είναι η Θεία Λειτουργία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου