ΑΛΜΥΡΟΣ

Αντιπροσωπεία της Hellas Airlines επισκέφθηκε το Δ. Αλμυρού

αντιπροσωπεία-της-hellas-airlines-επισκέφθηκε-το-δ-230809

Στηρίζει την προσπάθεια ο Βαγ. Χατζηκυριάκος

Τον Δήμo Αλμυρού επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Hellas Airlines όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική εταιρία που θα στήσει τον σταθμό βάσης της στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, εγγυώμενη την πρόσληψη προσωπικού από την ευρύτερη περιοχή, τη σύναψη συνεργασιών με ντόπιους επιχειρηματίες και τη διάθεση εν ώρα πτήσης αποκλειστικά τοπικών προϊόντων στους επιβάτες της.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν με τον δήμαρχο Αλμυρού, η ίδια εταιρία σκοπεύει να δραστηροποιθεί και στο air cargo ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τα Θεσσαλικά προϊόντα.

Τα airbus θα ταξιδεύουν στους αιθέρες με την επωνυμία HellasAirlines για τις επιβατικές πτήσεις και HellasCargo για τη διακίνηση εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρίας –επί 32 χρόνια πιλότο- Ελληνοαμερικανό, Βασίλη Ραλάκη, το εγχείρημα βρίσκεται στην τελική ευθεία. Εκκρεμεί η έγκριση των σχεδίων από την ΥΠΑ, πριν τα αεροπλάνα της εταιρίας βρεθούν στους αιθέρες.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος δήλωσε στο almyrosinfo ότι θα υπάρχουν μεγάλα οφέλη για την τοπική οικονομία, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό της HellasAirlines, προβλέπεται να ανοίξουν περίπου 200 θέσεις εργασίας –από πιλότους μέχρι καθαριστές- οι οποίες στόχος είναι να καλυφθούν από Θεσσαλούς εργαζόμενους με προσόντα. Εκτιμάται μάλιστα ότι έως τέλη Αυγούστου, η εταιρία θα «κλείσει» το γκρουπ των συνεργατών της ενώ στα σκαριά βρίσκονται συμφωνίες και με ντόπιες επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων, για τη διάθεση τοπικών προϊόντων.

http://almyrosinfo.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου