Αναπαλαίωση δημοτικού σχολείου Ευξεινούπολης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-23, 12:22:54
Αναπαλαίωση δημοτικού σχολείου Ευξεινούπολης

Στην αναπαλαίωση του παλαιού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο  μνημείο θα προχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού το επόμενο διάστημα.

Η χρηματοδότηση του έργου «Αποκατάσταση παλαιού κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης Πολεοδομικού Συγκροτήματος Αλμυρού» συνολικού προϋπολογισμού  405.900,00 €., θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο  μέσω του Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», στόχος του οποίου είναι η ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πόλεων, με ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών στόχων.  

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση (επισκευή και αναπαλαίωση) του κτιρίου του Δημοτικού Ευξεινούπολης (έτος κατασκευής 1908) το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο  μνημείο και επομένως προστατεύεται ως νεότερο μνημείο από τις διατάξεις του Ν. 3028/02. Είναι κτίριο τύπου Συγγρού.

Η σημερινή κατάσταση του κτιρίου επιτρέπει τη χρήση μόνο των δύο (2) αιθουσών για την κάλυψη αναγκών των μαθητών. Οι κύριες ανάγκες των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης καλύπτονται από τη χρήση του νέου κτιρίου του δημοτικού σχολείου, το οποίο βρίσκεται παράπλευρα του παλαιού κτιρίου. 

Η βελτίωση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης αφορά στην επισκευή, συντήρηση και αποκατάσταση του κτιρίου, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια ως αναβαθμισμένο και σύγχρονο κτίριο, καλύπτοντας επιπλέον χρήσεις (δημιουργία Τοπικού Σχολείου), οι οποίες είναι αναγκαίες υπό το πρίσμα της κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής. Όχι μόνο θα βελτιωθεί η αισθητική του κτιρίου αλλά θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του αφού προτείνεται η επαναφορά του στην πρότερη κατάσταση.  

almyrosinfo.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=