Εγκαινιάστηκε ο Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Κοκκωτών

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-23, 11:31:58
Εγκαινιάστηκε ο Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Κοκκωτών

Με θρησκευτική κατάνυξη, ιεροπρέπεια και την αθρόα συμμετοχή πιστών, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Ιουλίου, τα Εγκαίνια του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Κοκκωτών της επαρχίας Αλμυρού. Την παραμονή οι Ενορίτες υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού τα προς εγκαινισμό Ιερά Λείψανα των Αγίων Παρασκευής, Χαραλάμπους και Γεωργίου και εν συνεχεία, τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, Αρχιμ. Νεκταρίου. Την κυριώνυμο ημέρα, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, πλαισιωμένου από τον ιερό κλήρο της επαρχίας Αλμυρού, τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, επαίνεσε τον εφημέριο του χωριού, Πρωτ. Ιωάννη Παππά, για το έργο το οποίο επιτελεί, ευχαρίστησε τους ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές για την καθοριστική συμβολή τους στην αποπεράτωση του Ναού, ενώ αναφέρθηκε και στην κρισιμότητα των ημερών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο τόπος μας χρειάζεται την ομόνοια, την ομοψυχία και την ενότητα».

Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρωτ. Ιωάννης Παππάς αναφέρθηκε στο ιστορικό του νεόδμητου Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, φέρνοντας στη θύμηση πολλών από τους παρισταμένους τη θεμελίωσή του το 1972, επί αρχιερατείας του μακαριστού Μητροπολίτου Δημητριάδος κυρού Ηλιού, από τον αείμνηστο Αρχιμ. Καλλίνικο Μεταξογένη. Συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του πατρός Ιωάννου στους διατελέσαντες εφημερίους του χωριού. Επίσης, ευχαρίστησε τους διατελέσαντες και νυν επιτρόπους για τις άοκνες προσπάθειές τους, όπως και όλους τους Ενορίτες για την προθυμία τους σε κάθε παράκλησή του για τις ανάγκες του Ναού.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=