ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανοχύρωτη στις φωτιές η Βρύναινα – Κατάσβεση εστιών σε Αλμυρό και Πτελεό

ανοχύρωτη-στις-φωτιές-η-βρύναινα-κατ-235376

Ανοχύρωτη απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς βρίσκεται το ορεινό χωριό της Βρύναινας όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.

Ο κ. Χαλκιάς, όταν πήρε το λόγο στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τόνισε ότι στη Βρύναινα δεν έχει γίνει το παραμικρό για το πιο σοβαρό θέμα, την πυροπροστασία του χωριού.

Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο τόνισε ότι οι κάτοικοι του χωριού παραμένουν απροστάτευτοι και ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Στην κατηγορία κινδύνου 2 (μέση) και στην κατηγορία 3 (υψηλή) συγκαταλέγονται σήμερα η χερσαία Μαγνησία και οι Βόρειες Σποράδες αντίστοιχα στο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) που εγκυμονούσε χθες για τις Βόρειες Σποράδες υποχώρησε. Σε επίπεδο Μαγνησίας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας για την κατάσβεση μικρών εστιών φωτιάς (μεταξύ αυτών σε Αλμυρό και Λιχούρα Πτελεού), οι οποίες χάρη στην έγκαιρη παρέμβασή τους περιορίστηκαν έγκαιρα χωρίς να επεκταθούν.

Και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό σχεδόν καθημερινά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες προσπαθούν να δώσουν τη μάχη της πρόληψης και άμεσης καταστολής πυρκαγιών με σοβαρές ελλείψεις σε εναέριες και επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου