Αναψαν τα αίματα στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-10, 20:17:12
 Αναψαν  τα αίματα  στον Αλμυρό

Φωτιά πήραν τα έδρανα το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού κατά την συζήτηση των δύο προτελευταίων θεμάτων που είχαν να κάνουν με την λήψη απόφασης εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού εντός αδειοδοτημένου αιολικού σταθμού στη θέση «Κοτρώνι - Φωλιά» της Τ.Κ. Ανάβρας, όπως επίσης και στη θέση «Μεσοβούνι - Κακόγρεκο» της Τ.Κ Ανάβρας. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστο Βούλγαρη. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση της ομάδας Βούλγαρη από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και η αναβολή της απόφασης για την εγκατάσταση των δύο ανεμολογικών ιστών στην περιοχή της Ανάβρας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα είχαν αρνητικούς πρωταγωνιστές από τη μία τον Δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και από την άλλη τον Χρήστο Βούλγαρη, με τις δύο πλευρές να έχουν έντονη υβριστική αντιπαράθεση. Οι «εχθροπραξίες» διήρκησαν σχεδόν μισή ώρα και η ένταση των φωνών ξεπέρασε κάθε όριο.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Βούλγαρης τόνισε ότι η κοινωνία της Αναύρας είναι αντίθετη με την απόφαση να τοποθετηθούν δύο ανεμογεννήτριες στην περιοχή τους και πρέπει να είναι προσεκτικοί πριν προχωρήσουν σε αυτό το εγχείρημα. Τότε άρχισαν την μεταξύ τους λογομαχία με αποτέλεσμα την αποχώρηση της ομάδας Βούλγαρη από την αίθουσα και την αναβολή την απόφασης.

Πράσινο φως για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας που έδωσε το πράσινο φως στη Δημοτική Αρχή για τη συνέχιση των απαραίτητων ενεργειών για την κατανομή πίστωσης για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκε στο Δήμο Αλμυρού το πόσο των 63.700 ευρώ για την κάλυψη των δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση οι ΟΤΑ μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση, καθαρισμός - έλεγχος χωματερών, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ όπως και εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.λ.π.) και ε) λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα).

Ομόφωνη απόφαση πήρε στο Δημοτικού Συμβούλιο Αλμυρού και για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή Εσωτερικής οδοποιίας Πτελεού» συνολικού κόστους 9.960, 79 ευρώ με ΦΠΑ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=