ΑΛΜΥΡΟΣ

Της έδωσαν φάρμακο που έχει αποσυρθεί

της-έδωσαν-φάρμακο-που-έχει-αποσυρθεί-251758

Το έγραψε στην 14χρονη κόρη της που είχε πρόβλημα στο αυτί της

Φάρμακο που έχει αποσυρθεί εδώ και ένα χρόνο συνταγογράφησε γιατρός στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Το παραπάνω καταγγέλλει δημότισσα Αλμυρού, η οποία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας με την 14χρονη κόρη της που πονούσε στο αυτί της, ωστόσο όταν πήγε στο φαρμακείο και έδωσε τη συνταγή στην φαρμακοποιό εκείνη την ενημέρωσε πως έχει αποσυρθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 26 Ιουνίου το βράδυ γύρω στις 11.00. Όπως καταγγέλλει η κ. Τ.Ε. η 14χρονη κόρη της πονούσε στο αυτί της και γι’ αυτό και την πήγε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Σύμφωνα με την ίδια ο εφημερεύων γιατρός, αφού εξέτασε την κόρη της, της χορήγησε ένα φάρμακο, ενώ η ίδια τονίζει πως η επίσκεψη δεν καταγράφηκε στο βιβλίο εξετάσεων των ασθενών, κάτι που εκείνη την στιγμή δεν το επεσήμανε στον γιατρό.

«Πήγα στο διανυκτερεύον φαρμακείο για να πάρω το φάρμακο που μου είχε γράψει ο γιατρός και η φαρμακοποιός εντελώς φυσικά μου είπε ότι δεν υπάρχει εδώ και ένα χρόνο» σημειώνει η κ. Τ.Ε. και προσθέτει πως «πήγα ξανά πίσω στο Κέντρο Υγείας, αν και η φαρμακοποιός μου είπε να τους πάρει τηλέφωνο αλλά αρνήθηκα. Όταν ξαναβρήκα το γιατρό και τον ρώτησα αν είναι σίγουρος ότι μου έχει γράψει το σωστό φάρμακο, μου είπε με απόλυτη σιγουριά ένα μεγάλο ναι».

Η ίδια συνεχίζει: «Τότε του ανέφερα όσα μου είπε η φαρμακοποιός και εκείνος μου είπε πως δεν είναι αρμόδιος να γνωρίζει αν ένα φάρμακο είναι σε κυκλοφορία ή όχι. Όλη την προηγούμενη ώρα ήμουν ήρεμη, ωστόσο εκείνη τη στιγμή δεν άντεξα και έβαλα τις φωνές».

Πάνω στα νεύρα της η κ. Τ.Ε. καταγγέλλει πως ανέφερε στον γιατρό και το γεγονός ότι δεν είχε καταγράψει την επίσκεψη στο βιβλίο εξετάσεων. «Του το είπα και απάντησε πως ναι, είχα δίκιο, έπρεπε να καταχωρηθεί η επίσκεψη. Και σας ρωτάω. Αν υπήρχε ξεχασμένο το φάρμακο στο φαρμακείο και δεν το ήξερε η ιδιοκτήτρια ότι έχει αποσυρθεί και πάθαινε κάτι το παιδί όταν θα το έπαιρνε, πώς θα αποδείκνυα μετά ότι η κόρη μου είχε εξεταστεί από τον συγκεκριμένο γιατρό που συνταγογράφησε το φάρμακο;» αναφέρει και προσθέτει ότι «τότε μου είπε ότι έπρεπε να έχω εκτιμήσει το γεγονός πως δεν μου κράτησε 5 ευρώ» με την κ. Τ.Ε. να αποχωρεί ιδιαίτερα εκνευρισμένη από το Κέντρο Υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου