ΑΛΜΥΡΟΣ

«Καμπανάκι» από την ΔΕΥΑΑΛ για 500 Αλμυριώτες

καμπανάκι-από-την-δευααλ-για-500-αλμυρ-272050

Για να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης καλούνται να πληρώσουν από 600 έως και 750 ευρώ

Τη στιγμή που η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού (ΔΕΥΑΑΛ) υποφέρει από τεράστια φέσια καταναλωτών που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς νερού στέλνει ατομικά ειδοποιητήρια σε 500 ιδιοκτήτες ακινήτων στην πόλη του Αλμυρού και συγκεκριμένα στον βορειοδυτικό τομέα προκειμένου να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ Ηλίας Πάντζιος στόχος της Δημοτικής Επιχείρησης είναι να συγκεντρώσει περίπου 250.000 ευρώ, ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, συνολικού μήκους 7 χλμ. ώστε να λειτουργήσει στην ολότητά του το έργο που έχει χρηματοδοτηθεί από Κοινοτικούς πόρους και κινδυνεύει με απένταξη αν δεν ολοκληρωθεί και εξεταστεί για τη λειτουργικότητά τους.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης αποφασίστηκε πως όποιοι πληρώσουν μετρητοίς θα έχουν έκπτωση της τάξεως του 35% στο ποσό της σύνδεσης με τον ίδιο βέβαια να εκφράζει την ανησυχία του κατά πόσο η απόφαση θα εγκριθεί από την Περιφέρεια.

«Είναι αμφίβολο για το αν θα εγκριθεί η νομιμότητα της απόφασης και για αυτό πρότεινα να αλλάξουν την απόφαση και αντί να αναγράφει ότι θα υπάρχει έκπτωση να αναγράφεται ότι θα ισχύει η μειωμένη τιμή για μια συγκεκριμένη περίοδο», σημείωσε ο κ. Βούλγαρης.

Ειδικότερα η απόφαση για την μείωση πάρθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΛ το οποίο και έλαβε υπόψη του την οικονομική κατάσταση και τη συμπίεση των μισθών και γενικά την οικονομική αδυναμία των δημοτών, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως σύμφωνα με την διοίκηση της ΔΕΥΑΑΛ για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, απαιτούνται εργασίες προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και για το σκοπό αυτό τον περασμένο Αύγουστο υποβλήθηκε αίτημα για δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση και για αυτό και τροποποιήθηκε το τιμολόγιο συνδέσεων.

Τονίζεται πως σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ακινήτου αρνηθεί τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης και την καταβολή των τελών σύνδεσης, τότε θα του επιβάλλεται στον λογαριασμό ύδρευσης και η χρήση του δικτύου αποχέτευσης η οποία είναι υποχρεωτική όταν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης.

Στοίβα τα φέσια Εν τω μεταξύ μείωση στα έσοδά της κατά 50% μετράει τους τελευταίους μήνες η ΔΕΥΑΑΛ εξαιτίας της τακτικής πολλών καταναλωτών να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς νερού και χρήσης αποχέτευσης.

Η έλλειψη ρευστού δημιουργεί σημαντικά προβλήματα με κυριότερο το γεγονός πως η ίδια η Επιχείρηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα υψηλά έξοδα που έχει, με αποτέλεσμα οι οφειλές της προς τη Δ.Ε.Η. για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων να συσσωρεύονται συνεχώς και ανά πάσα στιγμή να υπάρχει ο κίνδυνος διακοπής.

Οι συνολικές οφειλές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ και αυτές μόνο για τους κατοίκους του πρώην Καποδιστριακού Δήμου, ενώ υπάρχουν καταναλωτές οι οποίοι έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό για πάνω από δύο χρόνια!

Βέβαια αν και πολλοί οφειλέτες επιλέγουν να προβούν σε διακανονισμό, ωστόσο ούτε και σε αυτή την περίπτωση ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους με τον κ. Πάντζιο να τονίζει πως παίζουν στην κόψη του ξυραφιού με το να τους κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ που θα σημαίνει και διακοπή της υδροδότησης, ενώ τονίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν διακοπές σε καταναλωτές και αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου