ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Ε.Ο.Σ. Αλμυρού στα Βαρδούσια

ο-ε-ο-σ-αλμυρού-στα-βαρδούσια-285137

Μια προγραμματισμένη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 20 Μαΐου για τον Ε.Ο.Σ. Αλμυρού. Προορισμός της 8μελούς ομάδος του συλλόγου ήταν τα Βαρδούσια και η ανάβαση στη κορυφή Κόρακας στα 2.497μ.

Η εκκίνηση δόθηκε πολύ πρωί από τα γραφεία του συλλόγου και με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα μέλη μέσω Μπράλου – Παύλιανης – Αθανάσιου Διάκου έφτασαν στο σημείο εκκίνησης της πορείας τους, λίγο κάτω από το καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας (1.800μ.).

Από τα πρώτα μέτρα της ανάβασης η ορειβατική ομάδα πάτησε χιόνι. Το κακοτράχαλο μονοπάτι που τους οδήγησε στις «πόρτες» και από εκεί μέσα από το οροπέδιο που ανεβάζει στη κορυφή, έχει σε πολλά σημεία χιόνι και δυσκόλεψε τη προσπάθειά τους.

Τα μέλη του Συλλόγου χρειάστηκε να κάνουν και λίγο αναρρίχηση πριν τις «πόρτες» για να προσπεράσουν μια μεγάλη «χιονούρα» και να δουν το δρόμο προς τον Κόρακα. Μαζί τους σε αυτή τη πορεία προστέθηκε και μια 4μελής ομάδα – φίλων ορειβατών από την Αθήνα, μια τυχαία συνάντηση, που προορισμό έχουν και αυτοί τη κορυφή!

Δυόμισι ώρες χρειάστηκε η ομάδα για να ανέβει στα 2.497μ. Ξεκούραση, χαλάρωση, σνάκ, φώτο, απόλαυση του τοπίου που προσφέρει πάντα μια κορυφή και ήταν έτοιμοι για τη κατάβαση.

Μάλιστα είχαν υπολογίσει σε μια γρήγορη κατάβαση αλλά τελικά οι «χιονούρες» το μεσημέρι γλιστρούσαν στο δύσκολο κομμάτι μετά τις «πόρτες» και έγινε κατάβαση με τη χρήση σχοινιού μέσα από το χιόνι με τη δέουσα πάντα προσοχή και ασφάλεια αλλά και αρκετό «παιχνίδι» και τελικά στο 2ώρο είχαν ολοκληρώσει τη κατάβασή τους.

«Πολύ καλή εμπειρία για κάποια μέλη η «κατάκτηση» μιας κορυφή με αυτές τις συνθήκες, φεύγουμε «αποκαμωμένοι» αλλά ευχαριστημένοι και «γεμάτοι» από τη προσπάθεια μας και σίγουροι ότι αν κάποιος, κάποτε μας πει και μας στείλει «άι στον Κόρακα» εμείς θα του απαντήσουμε και θα του πούμε ότι πήγαμε και γυρίσαμε σώοι και ευχαριστημένοι», τονίζουν χαριτολογώντας τα μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου