ΑΛΜΥΡΟΣ

Οδική ασφάλεια στο Κρόκιο

οδική-ασφάλεια-στο-κρόκιο-285152

Ασφαλέστερο κάνει τον δρόμο που διαπερνά την Τοπική Κοινότητα Κροκίου η Δημοτική Αρχή Αλμυρού μέσω της βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών με στόχο την ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Οι παρεμβάσεις προωθούνται από τον Δήμο, ενώ εγκρίθηκαν από το Σώμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Όπως επισήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηλίας Τσαμπίρας με ανοιχτή πρόσκληση η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης καλεί τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας να υποβάλλουν πρόταση για την κατηγορία πράξεων «Ολοκληρωμένες Αστικές Αναπλάσεις Ευρείας Κλίμακας» προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω Άξονα Προτεραιότητας και της αντίστοιχης θεματικής ενότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Παράλληλα οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να περιλαμβάνουν κατασκευές και αναπλάσεις πεζοδρόμων, κατασκευή νέων και ανάπλαση υφιστάμενων πλατειών, δημιουργία, βελτίωση και επέκταση παιδικών χαρών, δημιουργία ή/και ανάπλαση χώρων πρασίνου, αναψυχής και πραγματοποίησης εκδηλώσεων, ανάπλαση, αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση χώρων και κτηρίων, δημιουργία ή/και βελτίωση χώρων στάθμευσης, διαμόρφωση χώρων και δημιουργία υποδομών για δραστηριότητες αναψυχής και πραγματοποίηση εκδηλώσεων καθώς και κατασκευή – βελτίωση υποδομών (κατασκευή – ανακατασκευή δρόμων, βελτίωση – επέκταση δικτύων αντιπλημμυρικής προστασίας, φωτισμοί κ.λπ.) σε περιοχές ανάπλασης κ.λ.π.

Ο ίδιος τόνισε πως οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν πράξεις που περιλαμβάνονται σε εγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, ενώ ειδικά για το έργο «Διαμόρφωση Εισόδου Τ.Κ. Κροκίου (Πρώην Δ.Δ. Κροκίου)» υπάρχει οριστική ένταξη στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και εμπίπτει στις προτάσεις που θα πρέπει να υποβληθούν στο ανωτέρω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Ο κ. Τσαμπίρας επίσης σημείωσε πως στα έργα που προβλέπεται να γίνουν περιλαμβάνονται πεζοδρόμια στις δύο πλευρές του δρόμου, φωτιστικά σώματα, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων προστασίας πεζών, σήμανση διαβάσεων, φυτεύσεις και διάφορα άλλα έργα αισθητικής αναβάθμισης της εισόδου της πρώην Κοινότητας Κροκίου.

Παράλληλα στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και τη συμπληρωματική χρήση στο κτήριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης με την προϋπόθεση να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική αναζωογόνηση 2012-2015». Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση παλαιού κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης» με προϋπολογισμό 405.900 ευρώ θα προταθεί να ενταχθεί στο Μέτρο 4.2: «Βελτίωση κτιριακού αποθέματος» με ενδεικτικές δράσεις τη διαμόρφωση/ανακαίνιση κτιρίων για επανάχρηση που ανήκουν στην ιδιοκτησία φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για την κάλυψη αναγκών εγκατάστασης κοινωνικών, πολιτιστικών ή εν γένει αναπτυξιακών δραστηριοτήτων. Για το ίδιο κτίριο εγκρίθηκε από το Σώμα και η επικαιροποιημένη της ΤΥΔΚ με προϋπ. 397.300 €.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου