ΑΛΜΥΡΟΣ

Πυροβολήθηκε με καλάσνικοφ Αλμυριώτης ιερέας

πυροβολήθηκε-με-καλάσνικοφ-αλμυριώτ-287018

Ο π. Ιωακείμ Βασιλάκος πυροβολήθηκε από φανατικό μουσουλμάνο

Τον χάρο με τα μάτια του είδε ο Αλμυριώτης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Τρίπολης Λιβύης π. Ιωακείμ Βασιλάκος, όταν και στον προαύλειο χώρο του ναού δέχθηκε πυροβολισμό από καλάσνικοφ χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει καθώς η σφαίρα σφηνώθηκε δέκα εκατοστά μπροστά από τα πόδια του.

Πιο συγκεκριμένα πρωινές ώρες και ειδικότερα γύρω στις 9 με 9.30 π.μ. ο π. Ιωακείμ Βασιλάκος κατευθυνόταν στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, όταν και μέσα στον προαύλειο χώρο φανατικός μουσουλμάνος, σύμφωνα με όσα αναφέρουν από την Ιερά Μητρόπολη κατά πάσα πιθανότητα δεν επρόκειτο για Λίβυο αλλά για αλλοδαπό, πυροβόλησε με καλάσνικοφ κατά του ιερέως από διπλανό κτήριο που εφάπτεται με τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Η σφαίρα σφηνώθηκε δέκα εκατοστά μπροστά από τα πόδια του π. Ιωακείμ με αποτέλεσμα να τρυπήσει ακόμη και το δάπεδο. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και ο Πρέσβης της Κύπρου, όπου έσπευσαν αμέσως στο μέρος, αλλά και ο Έλληνας επιτετραμμένος στην Τρίπολη, ενώ με τη συμβολή Λιβύων φίλων της Ελληνορθόδοξης Παροικίας ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο Ναό ο προϊστάμενος Ασφαλείας της παλιάς πόλης για τη σχετική έρευνα, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για εξοστρακισμό σφαίρας, αλλά για στοχευμένη απόπειρα.

Άμεσα τόσο η Κυπριακή Πρεσβεία όσο και η Ελληνική Πρεσβεία προέβησαν σε έντονα διαβήματα διαμαρτυρίας προς τη Λιβυκή Κυβέρνηση και η Ελληνική Πρεσβεία ζήτησε την αστυνομική προστασία του Ελληνορθόδοξου Ναού, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο μοναδικός σε όλη την Τρίπολη και τις γύρω πόλεις.

Τέλος τονίζεται πως σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Τριπόλεως Λιβύης οι Έλληνες της Ελληνορθοδόξου Παροικίας είναι έντονα προβληματισμένοι και στεναχωρημένοι από την πρόσφατη επίθεση κατά της Εκκλησίας και κατ’ επέκταση κατά του ιερέα π. Ιωακείμ Βασιλάκου.

Αλίκη Φωτιάδου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου