ΑΛΜΥΡΟΣ

Απάτη στον Αλμυρό με κάρτες paysafe

απάτη-στον-αλμυρό-με-κάρτες-paysafe-890608

Τρία χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή επέβαλλε ερήμην χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τρεις αλλοδαπούς, έναν Βούλγαρο 60 χρόνων, έναν Αγγλο 50 χρόνων και έναν Γερμανό 36 χρόνων, οι οποίοι εξαπάτησαν περιπτερούχο του Αλμυρού, ζημιώνοντας τον με το ποσό των 3.240 ευρώ.

Η απάτη σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2022. Οι τρεις κατηγορούμενοι επικοινώνησαν με τον ανιψιό του περιπτερούχου, που εκείνη την ώρα εργαζόταν στην επιχείρηση. Του συστήθηκαν ως οι υπεύθυνοι εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και του πρότειναν συνεργασία, ώστε να αξιοποιήσει τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που διέθετε προς πώληση και ως προπληρωμένες κάρτες τύπου «paysafe», που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Με τον τρόπο αυτό τον έπεισαν και τους έδωσε… τους κωδικούς 108 καρτών, από τις οποίες η καθεμία κοστίζει 30 ευρώ.

Οι τρεις αλλοδαποί όμως αξιοποίησαν αυτές τις κάρτες για ιδίαν χρήση, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να ζημιωθεί με το ποσό των 3.240 ευρώ.

Η απάτη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και χθες συζητήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Οι δράστες δεν παρουσιάστηκαν και καταδικάστηκαν ερήμην, ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε εκτός από την ποινή φυλάκισης και να πληρώσουν 5 ευρώ χρηματικό πρόστιμο την ημέρα, καθώς επίσης να επιστρέψουν στον επαγγελματία τα χρήματα που έχασε.

Πάντως, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει για απάτες με κάρτες σε καταστήματα με τα τελευταία κρούσματα να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Και άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν στον Βόλο εμφανίστηκαν επιτήδειοι οι οποίοι χρησιμοποιούν την φαντασία τους και την άγνοια των θυμάτων για να κερδίζουν χρήματα με κάρτες «paysafe».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου