ΑΛΜΥΡΟΣ

Διέρρηξαν αυτοκίνητα στον Αλμυρό

διέρρηξαν-αυτοκίνητα-στον-αλμυρό-290979

Οχι ένα και δύο αλλά περίπου 10 αυτοκίνητα διέρρηξαν άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου έξω από το κέντρο εκδηλώσεων «Τιμπλαλέξης» στο Κρόκιο. Οι διαρρήκτες απέσπασαν από τα οχήματα στην κυριολεξία… ό,τι βρήκαν, ενώ σε άλλα παραβίασαν τις πόρτες και σε άλλα έσπασαν τα παράθυρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Οι ποντικοί σύμφωνα με τις πληροφορίες βρήκαν την ευκαιρία όταν στο κέντρο εκδηλώσεων πραγματοποιούνταν γλέντι να «ανοίξουν» τα αυτοκίνητα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν διέρρηξαν τα Ι.Χ. που ήταν σταθμευμένα στον περίβολο του καταστήματος αλλά σε πιο απομακρυσμένα και σκοτεινά σημεία.

Οι «ψιλικατζήδες» ποντικοί απέσπασαν από μέσα ό,τι είχαν οι ιδιοκτήτες, από μικροποσά μέχρι και τα τσαντάκια όπου οι οδηγοί έχουν την άδεια και την ασφάλεια του οχήματος.

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού στην Υπηρεσία δηλώθηκαν τρεις περιπτώσεις, καθώς επειδή επρόκειτο για μικροκλοπές πολλοί δεν δήλωσαν τη διάρρηξη. Στις τρεις περιπτώσεις που δηλώθηκαν ωστόσο στις δύο οι δράστες είχαν σπάσει το τζάμι του συνοδηγού, ενώ στην μία περίπτωση είχαν παραβιάσει την πόρτα επίσης του συνοδηγού.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δήλωσαν πως από μέσα απουσίαζαν τα στοιχεία του οχήματος, διάφορα μικροαντικείμενα καθώς και μικρά χρηματικά ποσά (έως και 10 ευρώ).

Πρέπει να αναφερθεί πως στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού είναι συχνά τα κρούσματα διαρρήξεων, κυρίως σε σπίτια βέβαια, ενώ μόλις πριν ένα μήνα «ποντικοί» είχαν χτυπήσει στο Αργιλοχώρι και στους γύρω οικισμούς Φασαίικα και Μπέικα, «γδύνοντας» τις ακατοίκητες οικίες αυτή την περίοδο – διαμένουν εποχικά οικογένειες – από τρόφιμα και κουβέρτες μέχρι κουρτίνες και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Μάλιστα εκτός από τα σπίτια οι επιτήδειοι είχαν παραβιάσει και αγροτικές αποθήκες αφαιρώντας γεωργικά εργαλεία, κυρίως ηλεκτρικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου