ΑΛΜΥΡΟΣ

Φωτοβολταϊκοί σταθμοί στη θέση Καραντάναλη

φωτοβολταϊκοί-σταθμοί-στη-θέση-καρα-884880

Θετικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την «Κατασκευή και λειτουργία τριών Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) Σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 66,606MWp και Υποσταθμού ανύψωσης τάσης 30/150kV και συνοδών έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης, σε γήπεδα στις θέσεις Καραντάναλη Α, Β & 11 στη Δ.Ε. Αλμυρού του Δήμου Αλμυρού από την Ανώνυμη Εταιρεία «Εφαρμογές Πυριτίου».

Τα γεωτεμάχια κρίθηκαν ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού και συγκεκριμένα δεν βρίσκονται εντός δάσους ή παραδοσιακού οικισμού. Επίσης, δεν είναι κοντά σε ζώνη απολύτου προστασίας κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου.
Δεν βρίσκονται σχετικά κοντά σε στρατιωτική περιοχή ή αεροδρόμιο. Δεν διέρχονται ρέματα ή άλλα επιφανειακά ύδατα δια μέσω αυτών, ενώ έχουν πρόσβαση από δημόσιο οδό και δεν απαιτείται η κατασκευή νέας οδοποιίας.
Για την πυροπροστασία θα τοποθετηθεί σύστημα πυρανίχνευσης σε όλες τις κτιριακές (προκατασκευασμένες) εγκαταστάσεις, και αν απαιτηθεί σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης.

Το σύστημα θα ειδοποιεί αυτόματα την οικεία πυροσβεστική υπηρεσία σε περίπτωση συμβάντος. Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και τις σχετικές αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, της Κοινότητας Αλμυρού και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ενέκρινε τη μελέτη με κατά πλειοψηφία απόφαση. Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Λεωνίδας Βούλγαρης, Ζωή Ράπου και Γεώργιος Σώμος.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στη γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαβούλευσης για την υλοποίηση του έργου.

Κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο δύναται να συνεκτιμά τις γνωμοδοτήσεις των συμβουλίων των Δήμων που υπάγονται στα διοικητικά όρια της οικείας Περιφέρειας, καθώς επίσης και εκείνες των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής, των Δημοτικών Επιτροπών Διαβούλευσης και των Συμβουλίων Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας.

Ο πλήρης φάκελος της μελέτης βρίσκεται αναρτημένος στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (https://eprm.ypen.gr) με (ΠΕΤ:2109615423).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου