ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκε η σύμβαση για τη μελέτη

εγκρίθηκε-η-σύμβαση-για-τη-μελέτη-861576

Σε τροχιά υλοποίησης το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Πράσινο φως άναψε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Σχέδιο Σύμβασης για το υποέργο «Ενέργειες Ωρίμανσης» ΑΑ 8 της πράξης «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου».

Η δημοτική αρχή Αλμυρού ενημερώνει ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης αφού έλαβε υπόψιν της την οικεία νομοθεσία, το αίτημα του Δήμου και τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάθεσης και της επιλεξιμότητας της δαπάνης διατύπωσε θετική γνώμη για το σχέδιο και τις διαδικασίες ανάθεσης.

«Η Δημοτική Αρχή με σταθερότητα, συνέπεια και κυρίως με θέληση να σταθεί δίπλα στους δημότες και τις επιχειρήσεις του Δήμου προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματός της και επενδύει όχι μόνο στο σήμερα αλλά και στο αναπτυξιακό μέλλον του τόπου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Μετά την εξέλιξη αυτή είναι θέμα ημερών ο ανάδοχος να προχωρήσει στη σύνταξη της μελέτης του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 46.712,53 ευρώ και θα δώσει σημαντική ώθηση στην εμπορική αγορά.

Η υλοποίηση του έργου θα γίνει σε μία χρονική στιγμή που εμπορική αγορά χρειάζεται περισσότερο από ποτέ στήριξη εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης.

Επισημαίνεται ότι ο Αλμυρός είναι μία από τις λίγες πόλεις, για τις οποίες εγκρίθηκε η υλοποίηση μίας τόσο σημαντικής παρέμβασης. Η πρόταση εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» επί δημαρχίας Δημ. Εσερίδη.

Θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει ανάπλαση του δημόσιου χώρου στο ιστορικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της πόλης του Αλμυρού και συγκεκριμένα στους πιο εμπορικούς δρόμους όπως στις οδούς Ερμού, Αθηνά, Ανθέων, Οθρυος, Δημ. Γρηγοριάδου, Αθηνών.

Επιπλέον, προβλέπει εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης πόλης», όπως σύστημα ασύρματης πρόσβασης, ηλιακά παγκάκια, ηλιακό φορτιστή για κινητές συσκευές, ηλιακό στύλο για τη φόρτιση κινητών συσκευών μέσω θυρών USB και διασύνδεσης στο internet.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν ακόμη παρεμβάσεις στις όψεις συμμετεχόντων καταστημάτων, με σκοπό την αναβάθμιση και αισθητική τους ενοποίηση. Η πράξη υλοποιείται από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΕΤΠ. Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την εμπορική αγορά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου