ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλήρωσε ακριβά τη φόλα, που έριξε

πλήρωσε-ακριβά-τη-φόλα-που-έριξε-866315

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού πρώτα πλήρωσε εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ, αφέθηκε χθες με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 56χρονος, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στον Αλμυρό, καθώς σκότωσε με φόλα αδέσποτο σκύλο.

Ο 56χρονος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και λοιπών διατάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό όχημα ιδιοκτησίας του, εντός του Αλμυρού, και φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι, πέταξε ένα αντικείμενο που ήταν τυλιγμένο με χαρτοπετσέτα. Το αντικείμενο έφαγε αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στο σημείο, ο οποίος 20 λεπτά μετά πέθανε.

Οπως προέκυψε στη συνέχεια από σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου, ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση.

Για την ταυτοποίηση του δράστη και την εξιχνίαση του εγκλήματος χρειάστηκαν η παρακολούθηση και η κατάλληλη αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος καταγραφής που ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή.

Ο δράστης οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος, όμως με περιοριστικούς όρους: Να πληρωθεί εγγύηση 3.000 ευρώ, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ μία φορά τον μήνα θα είναι υποχρεωμένος να δίνει παρουσία στο αστυνομικό τμήμα Αλμυρού.

Υπενθυμίζεται πως στον δράστη επιβλήθηκε επίσης το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ, καθώς πλέον ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί σημαντικά για τη θανάτωση ζώων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης ομολόγησε την πράξη του. Ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να θανατώσει το συγκεκριμένο αδέσποτο σκυλί διότι προκαλούσε προβλήματα στην περιοχή. Εμφανίστηκε να αγνοεί ότι ο νόμος πλέον είναι «αμείλικτος» σε τέτοιες περιπτώσεις και διαμαρτυρήθηκε ότι το διοικητικό πρόστιμο που του επιβλήθηκε είναι πολύ υψηλό και θα μείνει «απένταρος».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου