Ικανοποιημένη η εστίαση στον Αλμυρό από το καλοκαίρι

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-11, 13:20:15
Τα καλοκαίρι άφησε γλυκιά γεύση στα καταστήματα εστίασης
Ικανοποιημένη η εστίαση στον Αλμυρό από το καλοκαίρι

 

Δούλεψαν τα καταστήματα, έπιασαν ακόμη και ρυθμούς του 2019  

Ρυθμούς κανονικότητας έπιασε η εστίαση στον Αλμυρό το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου. Οι καταστηματάρχες είδαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας ικανοποιητική κίνηση στα καταστήματά τους το καλοκαίρι. Δεν ήταν αυτή που περίμεναν, καθώς ο Ιούνιος δεν κατέγραψε τους αναμενόμενους τζίρους. Εντούτοις, κατάφεραν να πιάσουν τζίρους του 2019.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ταβερνών, Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού Ευάγγελος Μπακίρης λέει ότι «το καλοκαίρι ήταν πολύ καλό για το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων.

Τώρα βέβαια πάντοτε μετά το παζάρι αρχίζει να καταγράφεται πτώση στην κίνηση των καταναλωτών, αλλά θα ανοίξουν και τα σχολεία, θα δούμε πώς θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής».

Εκτός των άλλων η κίνηση στα καταστήματα τονώθηκε από την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού, αν και η τελευταία, όπως σημείωσε ο ίδιος, καταγράφεται πιο χαλαρή κίνηση λόγω της πανδημίας και του τραγικού δυστυχήματος, που σημειώθηκε παλαιότερα.

Επίσης, ο καιρός ήταν σύμμαχος και δεν προκάλεσε προβλήματα στους επαγγελματίες, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας.

«Το καλοκαίρι πάντως δεν ήταν αυτό που περιμέναμε μετά την επιστροφή στην κανονικότητα. Δούλεψαν ικανοποιητικά καταλύματα και ξενοδοχεία, αλλά η εστίαση ήταν λίγο πιο πεσμένη. Παρ’ όλα αυτά το 80% των επαγγελματιών είναι ικανοποιημένο. Οι ταβέρνες δεν κινήθηκαν και τόσο δυναμικά λόγω της ακρίβειας. Το είδαμε και εμείς το μειωμένο εισόδημα των καταναλωτών. Το βιώνουμε στα σπίτια μας, αλλά το αντιμετωπίζουμε και με τους πελάτες μας», σημειώνει.

Εκείνο που προβληματίζει τους επαγγελματίες είναι οι λογαριασμοί της ενέργειας. «Συνεχίζονται να έρχονται αυξημένοι και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τον χειμώνα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε», σημειώνει ο ίδιος.

Σε αυτό το κομμάτι οι επαγγελματίες της εστίασης διακατέχονται από αβεβαιότητα. «Όλα θα εξαρτηθούν και από την κίνηση που θα έχουμε αλλά είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει δυσκολία με τους υπέρογκους λογαριασμούς ενέργειας», τονίζει ο ίδιος.

Οι επαγγελματίες δεν γνωρίζουν αν θα υπάρξουν αλλαγές στα ωράρια για εξοικονόμηση ενέργειας και παρακολουθούν τις συζητήσεις που γίνονται, ενώ δεν ξέρουν πώς θα κινηθεί η πανδημία. «Όλα αυτή τη στιγμή είναι ρευστά», σχολιάζει ο κ. Μπακίρης.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=