ΑΛΜΥΡΟΣ

46χρονος υπέστη ανακοπή και απεβίωσε

46χρονος-υπέστη-ανακοπή-και-απεβίωσε-856713

Γενναίες προσπάθειες για τη διάσωσή του στα ΣΕΑ Σούρπης

Είχε προκάρδιο άλγος εδώ και τρεις μέρες, ωστόσο δεν πήγαινε στον γιατρό. Ανδρας ηλικίας 46 ετών από τη Χαλκιδική υπέστη ανακοπή χθες το απόγευμα στο αυτοκίνητο που επέβαινε και απεβίωσε.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στην εθνική στο ύψος των ΣΕΑ Σούρπης. Η γυναίκα του ακινητοποίησε αμέσως το αυτοκίνητο και καλούσε απελπισμένη σε βοήθεια.

Πλήρωμα ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού μετέβαινε στην περιοχή, ενώ ιδιώτης γιατρός που περνούσε τυχαία από το σημείο σταμάτησε να βοηθήσει. Επίσης, κινητοποιήθηκε προσωπικό από τα ΣΕΑ Σούρπης.

Ο γιατρός παρείχε επί τόπου πρώτες βοήθειες και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίστηκαν από την αγροτική γιατρό του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, η οποία του έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τον διασωλήνωσε και συνέχιζε να κάνει ΚΑΡΠΑ μέχρι να φθάσει στο σημείο Κινητή Μονάδα από το ΕΚΑΒ Βόλου που είχε καλέσει.

Ο 46χρονος ήταν αδύνατο να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, καθώς δεν υπήρχε επαρκές πλήρωμα ασθενοφόρου και στο σημείο βρισκόταν μόνο η αγροτική γιατρός με τον οδηγό, ενώ για τη μεταφορά απαιτείται προσωπικό πληρώματος τουλάχιστον δύο ατόμων.

Ο άτυχος άνδρας παρελήφθη από την Κινητή Μονάδα και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Δυστυχώς, όμως, δεν επανήλθε. Στο Αχιλλοπούλειο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σύζυγός του ανέφερε πως τις τελευταίες μέρες είχε προκάρδιο άλγος, αλλά δεν ήθελε να πάει στον γιατρό. Ηταν ταλαιπωρημένος πολύ, καθώς έδινε μάχη με την επάρατη νόσο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου