ΑΛΜΥΡΟΣ

Ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλμυρού θα δωρίσει ο επιχειρηματίας Αν. Τσαγκάρης

ασθενοφόρο-στο-κ-υ-αλμυρού-θα-δωρίσει-ο-857951

Την πρόθεσή του να αγοράσει και να δωρίσει στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού ένα νέο ασθενοφόρο έκανε γνωστή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Greek Family Farm» Ανδρέας Τσαγκάρης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις συχνές τεχνικές βλάβες των δύο ασθενοφόρων οχημάτων του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, οι οποίες προκαλούν καθυστερήσεις στη διακομιδή και επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.

Από την 5η ΥΠΕ έχουν δοθεί οι τυποποιημένες τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για την αγορά ασθενοφόρου, όπως αυτές έχουν καθορισθεί από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), ώστε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την διερεύνηση αγοράς τέτοιου τύπου οχημάτων και την υποβολή προσφορών από τις εταιρείες, ενώ η εταιρεία του κ. Τσαγκάρη έχει, ήδη, λάβει την πρώτη προσφορά από ενδιαφερόμενη εταιρεία.

Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο θα έχει τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής του πάσχοντος και, δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) διακομιδή και υποστήριξη δύο ασθενών. Ακόμη, τεχνικά, μεταξύ άλλων, θα έχει επαρκή ισχύ κινητήρα για να ανταποκρίνεται στις λειτουργικές του ανάγκες και, εάν υπάρχει ανάλογο όχημα διαθέσιμο, και τετρακίνηση για τις δυσπρόσιτες περιοχές, θα είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, καθώς θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές εκπομπής καυσαερίων EURO – 6 και τις όποιες τυχόν νεότερες που θα ισχύσουν κατά τον χρόνο παράδοσής του, εξαιρετικά ευαίσθητο σύστημα ανάρτησης και ο θάλαμος διακομιδής ασθενούς θα πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένος, ιατροτεχνολογικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου