ΑΛΜΥΡΟΣ

Παροπλισμένα τα ασθενοφόρα στο ΚΥ Αλμυρού

παροπλισμένα-τα-ασθενοφόρα-στο-κυ-αλμ-858279

Δύο ασθενοφόρα σε μόνιμη βάση στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, καθώς τα υπάρχοντα είναι ουσιαστικά παροπλισμένα, αφού βρίσκονται διαρκώς για επισκευή, ζητεί το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού από τις τοπικές αρχές και τους φορείς πριν σημειωθεί τραγικό περιστατικό και η περιοχή θρηνήσει θύματα.

Το θέμα απασχόλησε το Σώμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από πρόταση της επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ζωής Ράππου για έκδοση ψηφίσματος.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφέρθηκε στις ευθύνες της διοίκησης του Κέντρου Υγείας και ζήτησε την ευρύτερη διερεύνηση ευθυνών.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτριος Εσερίδης είπε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και πρότεινε να αναφερθούν στο ψήφισμα και τα υπόλοιπα προβλήματα, όπως υποστελέχωση, συντήρηση κτιριακών υποδομών, καθώς επίσης και το θέμα του αγροτικού γιατρού.

Ο δημοτικός σύμβουλος – γιατρός του Κέντρου Υγείας Παναγιώτης Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο συμφώνησε ότι εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει πρόβλημα με το ασθενοφόρο.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα στο οποίο αναφέρει ότι «απαιτεί και ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση σε όλους τους τοπικούς πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες και φορείς να ενεργήσουν άμεσα και πρακτικά για την επίλυση του προβλήματος πριν θρηνήσουμε τη ζωή κάποιου συμπολίτη μας εξαιτίας της ολιγωρίας ή αδιαφορίας.

Καλούμε την 5η ΥΠΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να φροντίσει για τη μόνιμη και ασφαλή παρουσία δύο ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Αλμυρού καθώς επίσης και όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών του Κ.Υ. Αλμυρού.

Επίσης απευθυνόμαστε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αιτούμενοι να ενεργήσει προς την κατεύθυνση αυτή, μέσω προγραμμάτων για την απόκτηση και διάθεση προς εμάς ενός τουλάχιστον καινούργιου ασθενοφόρου προς ενίσχυση των δομών υγείας του δήμου μας».

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου