ΑΛΜΥΡΟΣ

«ΟΙΚΟΕΝ»: Εκδήλωση για ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών στον Αλμυρο

οικοεν-εκδήλωση-για-ενεργειακή-ανα-299954

Η «ΟΙΚΟΕΝ» οργανώνει ενημερωτική συνάντηση, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στις 7.30 μ.μ.

Θέματα της Ενημερωτικής συγκέντρωσης είναι:

• Ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού, επιδοτούμενη μέχρι 70% και με όφελος μέχρι 35% της καταναλισκόμενης ενέργειας (εξοικονομώ κατ’ οίκον)

• Χρηματοδότηση 100% φωτοβολταϊκής μονάδας στην ταράτσα ή τη στέγη, μέχρι 10kwp.

• Δυνατότητα κατασκευής δωρεάν οικίας 75 τ.μ. σε οικόπεδο με άδεια οικοδομής, μόνο με εκχώρηση δικαιώματος κατασκευής φωτοβολταϊκών στην οικοδομή.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης θα γίνει ενημέρωση για την επιδοτούμενη μέχρι 70% ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών. Επίσης όσες κατοικίες διαθέτουν στέγη ή ταράτσα, περίπου 100 τ.μ., γίνεται τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, χωρίς προσημείωση του ακινήτου και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της κατοικίας, αντίθετα έχει έσοδα που κυμαίνονται από 150 – 300 € το μήνα, αφορολόγητα, για 25 χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, θα αναπτυχθεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, σε κάθε οικόπεδο με άδεια οικοδομής η «ΟΙΚΟΕΝ» αναλαμβάνει την κατασκευή σύγχρονης κατοικίας 75 τ.μ. (με το κλειδί στο χέρι) με την προϋπόθεση την εκχώρηση του δικαιώματος τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στην οικοδομή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου