Επίκαιρη παράσταση στην αρχαία Αλο στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-28, 13:21:50
Θεσμός πλέον η φιλοξενία παραστάσεων στον αρχαιολογικό χώρο
Επίκαιρη παράσταση στην αρχαία Αλο στον Αλμυρό

Μετά το πρώτο περσινό άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου, η φιλοξενία παραστάσεων αποτελεί θεσμό - Θα προηγηθεί και ξενάγηση

Η θεατρική ομάδα Εστία Θεάτρου Ερινεώς παρουσιάζει το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Άλου στον Αλμυρό, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 9:00μμ. Η παράσταση ανεβαίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού «Οθρυς».

Η Εστία Θεάτρου Ερινεώς, της οποίας καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Γιάννης Τράντας, είναι μια αστική μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρία με έδρα το Βόλο που από το 1992 έχει παρουσιάσει πάνω από πενήντα παραγωγές στην Ελλάδα και σε διεθνή φεστιβάλ (Ηρώδειο, Κίεβο, Τιρόλο, Άδανα, Κωνσταντινούπολη, Ιεροσόλυμα, Τελ Αβίβ κ.ά.) με διακρίσεις και βραβεία. Αντικείμενο της ενασχόλησής της αποτελούν τα αρχαία ελληνικά κείμενα στην πρωτότυπη και νεοελληνική γλώσσα, αλλά και τα νεοελληνικά κείμενα με τη συμμετοχή και τη σύμπραξη διακοσίων και πλέον καλλιτεχνών από όλους τους χώρους της τέχνης.

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» είναι το τελευταίο έργο που έγραψε ο Λόρκα, το 1936, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με τη «Γέρμα» και το «Ματωμένο γάμο» αποτελούν την τριλογία της «Ισπανικής υπαίθρου» του συγγραφέα.Η άκρως αυτή φεμινιστική παράσταση είναι γεμάτη έρωτα, πάθη και δράμα, καθώς το αρσενικό είναι απόν – παρόν και συντονίζει δια της απουσίας – παρουσίας του όλη την παράσταση. Σε μια εποχή, όπου το γυναικείο ζήτημα με αφορμή τις τόσες γυναικοκτονίες είναι στο προσκήνιο και απασχολεί την κοινωνία και όλους μας, κάποιες γυναίκες αναζητούν την ταυτότητά τους, παλεύουν για την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία τους, δεν υποτάσσονται στη θέληση και την αυταρχικότητα της μάνας που η επιθυμία της είναι οι κόρες της να είναι υπόδουλες, καθώς τους επιβάλλει οκταετή εγκλεισμό μετά τον θάνατο και του δεύτερου συζύγου της,ενώ εκείνες προσπαθούν για τη γυναικεία τους χειραφέτηση, μα πάνω από όλα χάνονται για τον απόλυτο, τον εκτυφλωτικό, τον μεγάλο έρωτα που όλα τα δαμάζει και ταυτόχρονα όλα τα απελευθερώνει.

Ελληνική απόδοση: Νίκος Γκάτσος. Σκηνοθεσία: Γιάννης Τράντας.Μουσική: Πέτρος Δουρδουμπάκης. Σκηνογραφία: Νίκος Κουλουμπρούκας (NikKool). Ενδύματα: Parthenis.

Μετά από το πρώτο του άνοιγμα στο κοινό τον περσινό Σεπτέμβρη, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία, ο αρχαιολογικός χώρος της Άλου θα υποδεχτεί και φέτος το κοινό του σε μια εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ πριν από την παράσταση, από τις 7:30μμ, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις. Μετά την έναρξη της παράστασης δεν θα επιτρέπεται η προσέλευση του κοινού στον χώρο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=