ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στο παζάρι Αλμυρού

πλήθος-κόσμου-στο-παζάρι-αλμυρού-858865

Παραμένει ανοιχτό έως και την ερχόμενη Τετάρτη 31 Αυγούστου -Προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της Μαγνησίας

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται καθημερινά την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη Αλμυρού, η οποία άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Τρίτη για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Επισκέπτες από κάθε γωνιά της Μαγνησίας κι όχι μόνο, δίνουν καθημερινά το «παρών» στο παζάρι του Αλμυρού, τη μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη της Μαγνησίας, η οποία λειτουργεί έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Η εμποροπανήγυρη του Αλμυρού αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την πόλη, αλλά το κυριότερο για την προβολή της περιοχής. Κάθε χρόνο αποφέρει έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του δήμου. Το κυριότερο όμως είναι ότι προβάλλει τον Αλμυρό, τις ομορφιές του, τους κατοίκους του. Η επιτυχημένη εμποροπανήγυρη είναι γνωστή στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, αφού οι επισκέπτες της διοργάνωσης είναι πραγματικά εκατοντάδες επειδή έχουν αγαπήσει το παζάρι που αποτελεί παράδοση για τον Αλμυρό και την πόλη.

Στο παζάρι εκτός από το εμπορικό τμήμα στο οποίο φιλοξενούνται περί τους 300 εμπόρους, λειτουργούν επίσης πολλές ψησταριές και αναψυκτήρια, λούνα παρκ, ενώ υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης των οχημάτων των επισκεπτών.

Στη διοργάνωση συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, στην οποία έχει παραχωρηθεί δωρεάν χώρος από τη δημοτική αρχή Αλμυρού.

Επίσης, υπάρχει περίπτερο με έντυπο υλικό τουριστικής προβολής της περιοχής, ώστε οι επισκέπτες να αποχωρούν έχοντας πλήρη εικόνα για τα αξιοθέατα της περιοχής.

Για πρώτη φορά φέτος, το παζάρι διαθέτει και εγκεκριμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης μέσω του οποίου προσδιορίζονται οι δράσεις και ενέργειες που θα πρέπει να υλοποιηθούν για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών με στόχο την προστασία της ζωής και της υγείας τους, από την περιοχή σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού, πυρκαγιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου