Επίσημη πρώτη για το παζάρι του Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-23, 12:31:30
Ατυπα λειτούργησε χθες το παζάρι Αλμυρού, που δέχθηκε επισκέψεις εκδρομέων της περιοχής
Επίσημη πρώτη για το παζάρι του Αλμυρού

Επίσημα ανοίγει σήμερα τις πύλες της η μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη της Μαγνησίας, στον Αλμυρό, μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Το παζάρι ωστόσο λειτούργησε άτυπα από χθες, με εκδρομείς- προσκυνητές που επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στον χώρο και στα περίπτερα, που έχουν ήδη στηθεί και λειτουργούν.

Η εμποροπανήγυρη διαρκεί μέχρι και τις 30 Αυγούστου και αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την πόλη, αλλά το κυριότερο για την προβολή της περιοχής. Κάθε χρόνο αποφέρει έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του δήμου. Το κυριότερο όμως είναι ότι προβάλλει τον Αλμυρό, τις ομορφιές του, τους κατοίκους του. Η επιτυχημένη εμποροπανήγυρη είναι γνωστή στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, αφού οι επισκέπτες της διοργάνωσης είναι πραγματικά εκατοντάδες επειδή έχουν αγαπήσει το παζάρι που αποτελεί παράδοση για τον Αλμυρό και την πόλη.

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Κούργια, υπεύθυνο για τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, μέχρι στιγμής η πληρότητα στους πάγκους αγγίζει το 87,5%, θα λειτουργούν δηλαδή συνολικά 493 περίπτερα, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή ο αριθμός τους αναμένεται να μεταβληθεί. Πρόκειται μάλιστα για εμπόρους που καταφθάνουν στον Αλμυρό για να συμμετέχουν στο παζάρι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Κομοτηνή έως την Τρίπολη. Ηδη μάλιστα από χθες έμπαιναν οι τελικές πινελιές ενόψει της σημερινής επίσημης πρεμιέρας της εμποροπανήγυρης.

Στο παζάρι εκτός από το εμπορικό τμήμα θα λειτουργούν 11 χώροι εστίασης, περίπτερα με χαλβάδες αλλά και το παραδοσιακό λούνα παρκ, για το οποίο φέτος λαμβάνονται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν νέα τραγωδία. Πέραν των πιστοποιήσεων, ο χώρος στο λούνα παρκ έχει χωριστεί στα δύο, υπάρχει διάδρομος των έξι μέτρων για να μπορεί να εξασφαλιστεί η άμεση πρόσβαση οχήματος ανάγκης.

Η ΕΟΔ Μαγνησίας στο παζάρι

Στη διοργάνωση θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, στην οποία έχει παραχωρηθεί δωρεάν χώρος από τη δημοτική αρχή Αλμυρού.

Επίσης, θα υπάρχει περίπτερο με έντυπο υλικό τουριστικής προβολής της περιοχής, ώστε οι επισκέπτες να αποχωρούν έχοντας πλήρη εικόνα για τα αξιοθέατα της περιοχής.

 

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, εγκρίθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το παζάρι. Στόχος του σχεδίου είναι ο ακριβής προσδιορισμός των δράσεων και ενεργειών που θα πρέπει να υλοποιηθούν για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών με στόχο την προστασία της ζωής και της υγείας τους, από την περιοχή σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού, πυρκαγιάς. Το σχέδιο εκκένωσης (διάσωσης και διαφυγής) από σεισμό ή πυρκαγιά περιλαμβάνει αναλυτικά τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε όλες τις φάσεις του συμβάντος (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά), το γενικό τοπογραφικό διάγραμμα των χώρων έκθεσης προϊόντων, εστίασης και λούνα παρκ, τις οδεύσεις διαφυγής. Το σχέδιο συντάχθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Αλμυρού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κούργιας έσπευσε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, οι οποίοι έως και χθες το βράδυ βρίσκονταν στον χώρο, ενόψει της πρεμιέρας της εμποροπανήγυρης, Γιάννη Αλεξογιαννόπουλο, Στυλιανό Κουτσιμπό, Βασίλη Τσουρτσούλη, Δέσποινα Καλογήρου, Βασιλική Αλογάρη, Χρύσα Αντωνιάδου και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Λεωνίδα Βούλγαρη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=