Αλ. Μεϊκόπουλος: Στον Αλμυρό για την επέτειο απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-17, 19:39:47
Αλ. Μεϊκόπουλος: Στον Αλμυρό για την επέτειο απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό

Το παρών στον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης του Αλμυρού από τον τουρκικό ζυγό έδωσε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής παρέστη στη δοξολογία και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα 17 Αυγούστου τιμούμε μια σημαντική επέτειο, την απελευθέρωση του Αλμυρού από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, το 1881 και την ενσωμάτωσή του στο Ελληνικό Κράτος, μετά από σκληρούς αγώνες στις επαναστάσεις του 1821, 1854 και 1878.

Ήταν  πριν 141 χρόνια, όταν την ημέρα αυτή τα ελληνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τον Αλμυρό και οι κάτοικοι τους υποδέχονται με ενθουσιασμό.

Τιμούμε όλους εκείνους που με τους αγώνες και την ίδια τους τη ζωή ελευθέρωσαν τον τόπο τους, διεκδικώντας, κατακτώντας και παραδίδοντας το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας στις επόμενες γενιές.

Μετά την απελευθέρωση ο Αλμυρός άρχισε να αναπτύσσεται δυναμικά κατορθώνοντας χάρη στην εργατικότητα, την ευρηματικότητα και την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους να εξελιχθεί σε σημαντικό αγροτικό και εμπορικό κέντρο της Μαγνησίας, αλλά και της Θεσσαλίας ευρύτερα.

Χρόνια Πολλά στις Αλμυριώτισσες και τους Αλμυριώτες !» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=