ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιστρέφει το παζάρι μετά από δύο χρόνια

επιστρέφει-το-παζάρι-μετά-από-δύο-χρόν-879022

Ανοίγει πύλες την Τρίτη 23 Αυγούστου – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης κατάρτισε ο Δήμος Αλμυρού

Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη στη Μαγνησία, αυτή του Αλμυρού, που τα προηγούμενα χρόνια προσέλκυε χιλιάδες επισκέπτες όχι μόνο από τον νομό αλλά από ολόκληρη τη Θεσσαλία βρίσκεται ο δήμος.

Η εμποροπανήγυρη θα ανοίξει τις πύλες της την Τρίτη 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 του ίδιου μήνα. Η εμποροπανήγυρη του Αλμυρού αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την πόλη, αλλά το κυριότερο για την προβολή της περιοχής. Κάθε χρόνο αποφέρει έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του δήμου. Το κυριότερο όμως είναι ότι προβάλλει τον Αλμυρό, τις ομορφιές του, τους κατοίκους του. Η επιτυχημένη εμποροπανήγυρη είναι γνωστή στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, αφού οι επισκέπτες της διοργάνωσης είναι πραγματικά εκατοντάδες επειδή έχουν αγαπήσει το παζάρι που αποτελεί παράδοση για τον Αλμυρό και την πόλη.

Στο παζάρι εκτός από το εμπορικό τμήμα στο οποίο αναμένεται να φιλοξενηθούν περί τους 300 εμπόρους θα φιλοξενηθούν πολλές ψησταριές και αναψυκτήρια, λούνα παρκ, ενώ υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης των οχημάτων των επισκεπτών. Το ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων μετά από δύο χρόνια απουσίας και με τα μισθώματα να παραμένουν στα επίπεδα του 2019, είναι ήδη μεγάλο.

Μάλιστα έχει ξεκινήσει η κατασκευή των περιπτέρων και αμέσως μετά το τρέχον τριήμερο, αναμένεται να εγκατασταθεί και το Λούνα Παρκ για το οποίο φέτος θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, στην οποία έχει παραχωρηθεί δωρεάν χώρος από τη δημοτική αρχή Αλμυρού.

Επίσης, θα υπάρχει περίπτερο με έντυπο υλικό τουριστικής προβολής της περιοχής, ώστε οι επισκέπτες να αποχωρούν έχοντας πλήρη εικόνα για τα αξιοθέατα της περιοχής.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, εγκρίθηκε και σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το παζάρι. Στόχος του σχεδίου είναι ο ακριβής προσδιορισμός των δράσεων και ενεργειών που θα πρέπει να υλοποιηθούν για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών με στόχο την προστασία της ζωής και της υγείας τους, από την περιοχή σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού, πυρκαγιάς. Το Σχέδιο Εκκένωσης (διάσωσης και διαφυγής) από σεισμό ή πυρκαγιά περιλαμβάνει αναλυτικά τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε όλες τις φάσεις του συμβάντος (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά), το γενικό τοπογραφικό διάγραμμα των χώρων έκθεσης προϊόντων, εστίασης και λούνα παρκ, τις οδεύσεις διαφυγής. Το σχέδιο συντάχθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Αλμυρού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου