ΑΛΜΥΡΟΣ

Πράσινο φως για διαλυτήριο οχημάτων τέλους κύκλου ζωής 

πράσινο-φως-για-διαλυτήριο-οχημάτων-879047

Πράσινο φως σε επένδυση που αφορά στη δημιουργία εγκατάστασης αποθήκευσης και μεταφόρτωση επικίνδυνων αποβλήτων και διαλυτήριο Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) άναψε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμυρού.

Η επιτροπή κλήθηκε να εξετάσει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία της μονάδας και να γνωμοδοτήσει επί της επένδυσης, μετά από έγγραφο που έλαβε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο αφορά στη δημιουργία μιας μονάδας στην οποία θα συγκεντρώνονται εγκαταλελειμμένα οχήματα που σήμερα συνιστούν εστίες ρύπανσης στους δρόμους και εκεί θα γίνεται η διαχείρισή τους με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η εγκατάσταση θα δημιουργηθεί σε ιδιόκτητη γήπεδο 4.518τ.μ. όπου θα υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης και μεταφόρτωσης επικίνδυνων αποβλήτων 190 τόνων, διαλυτήριο οχημάτων δυναμικότητας έως χιλίων ΟΤΚΖ ανά έτος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η έκταση στην οποία θα δημιουργηθεί η μονάδα δεν βρίσκεται σε δάσος ούτε κοντά σε αρχαιολογικό χώρο ενώ είναι σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από την Ευξεινούπολη, τον Αλμυρό και το Κρόκιο, επομένως δεν επηρεάζει κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τη μελέτη, από τη διάλυση 800 οχημάτων τέλους κύκλους ζωής και μέσο βάρος τριών τόνων θα παράγονται 48 τόνοι επικίνδυνων υγρών αποβλήτων ανά έτος, τα οποία προβλέπεται να αποθηκεύονται σε πιστοποιημένες δεξαμενές και θα παραλαμβάνονται από κατάλληλα αδειοδοτημένες εταιρείες για περαιτέρω διαχείριση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου