Επίσκεψη Αλ.Μεϊκόπουλου στους Κωφούς Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-03, 19:34:18
Επίσκεψη Αλ.Μεϊκόπουλου στους Κωφούς Αλμυρού

Το ιστορικό χωριό των Κωφών Αλμυρού επισκέφθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Εξωραϊστικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κωφών Αλμυρού «Ο Στέφανος Κομμητάς». Εκ μέρους του Συλλόγου, με τον βουλευτή συναντήθηκαν ο πρόεδρος Κώστας Γιαννίτσης, ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Ζαγκούρης, ο γενικός γραμματέας Δημήτριος Καραφέρης και ο σύμβουλος πολιτιστικών θεμάτων Απόστολος Καραφέρης.

Ο βουλευτής ξεναγήθηκε στην ακρόπολη και την πλατεία του χωριού, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων, η οποία χτίστηκε το 1665, αλλά και στο κενοτάφιο του ντόπιου λόγιου και κληρικού Στέφανου Κομμητά που βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου, αλλά και τον προαύλιο χώρο του παλαιού μονοθέσιου δημοτικού σχολείου, για το οποίο τοπικοί Σύλλογοι και αυτοδιοικητικοί παράγοντες έχουν εδώ και καιρό επισημάνει την ανάγκη αξιοποίησης, ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο πολιτιστικό πολυκέντρο, ικανό να φιλοξενήσει και το σύγχρονο συγγραφικό έργο του Στέφανου Κομμητά.

«Το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει άμεσα να δρομολογήσουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου των Κωφών, καθώς πρόκειται για ένα έργο η αποπεράτωση του οποίου θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊκόπουλος και δεσμεύτηκε να βοηθήσει.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=