ΑΛΜΥΡΟΣ

Εικόνες ντροπής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

εικόνες-ντροπής-στο-4ο-δημοτικό-σχολεί-863539

Για ακόμη μία φορά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού γνωστοποίησε τα προβλήματα που επικρατούν στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό του σχολείου. Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος είχε συναντηθεί και είχε ενημερώσει το Δήμαρχο για τα προβλήματα δεν έχει υπάρξει καμία περαιτέρω ενέργεια από δημοτικής αρχής. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, τα προβλήματα θα ήταν ορθό να αποκατασταθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, στις 23/06/2022, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμυρού προκειμένου να παραθέσει τα αιτήματά του για άμεση αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ούτε αυτή της αυτοψίας. Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και, όπως θα δείτε, οι εικόνες που σας επισυνάπτουμε, μόνο εικόνες ντροπής μπορούν να χαρακτηριστούν. Αυτή όμως είναι η πραγματική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά μας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική τους ακεραιότητα εν έτει 2022.

Ζητούμε ειλικρινά την βοήθειας σας και καλούμε και εσάς τους ίδιους στην πραγματοποίηση της αυτοψίας, ώστε Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμος να ενώσετε τις δυνάμεις σας και να προχωρήσετε άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών της σχολικής μονάδας.

Το μόνο που ζητάμε σαν γονείς είναι τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σας παραθέτουμε τα προβλήματα της σχολικής μονάδας:

– Κρίνεται άμεσης ανάγκης η επισκευή της στέγης του κτιρίου, διότι κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων τα νερά διαπερνούν τη στέγη και έχουν καταστρέψει τα πάνελ, με αποτέλεσμα οι αίθουσες να πλημμυρίζουν. Ένα χαρακτηριστικό, τελευταίο επεισόδιο αφορά στην έντονη βροχόπτωση στις 10/06/2022, όπου οι αίθουσες πλημμύρισαν τόσο από τη στέγη, όσο και από τα παράθυρα, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα από τεχνικό που έχει καλέσει ήδη ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου.

Ειδικά τα ρολά των κουφωμάτων του κάτω ορόφου έχουν ξηλωθεί και δεν δουλεύουν, με κίνδυνο εύκολα να αποκολληθούν. Επιπροσθέτως, η κακή κατάσταση αυτών εγκυμονεί πιθανότητα παραβίασης της σχολικής μονάδας, όπως ήδη συνέβη στις 10/06/2020. Αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη άμεσης φύλαξης και προστασίας του σχολείου και κυρίως του ηλεκτρονικού εξοπλισμού (Η/Υ, προτζέκτορες, διαδραστικοί πίνακες, κτλ.)

– Σε αίθουσα του κάτω ορόφου έχει δημιουργηθεί υγρασία εξαιτίας υδρορροής και έχει αρχίσει η αποκόλληση του σοβά του εσωτερικού τοίχου. Το σημείο που χρήζει επισκευής είναι ορατό από την εξωτερική πλευρά του κτιρίου.

– Είναι αναγκαίος ο εξωραϊσμός των παλιών τουαλετών στον προαύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, διότι αποτελούν εστία μόλυνσης και κίνδυνο για την υγεία μαθητών και μαθητριών του δικού μας και των συστεγαζόμενων σχολείων (1ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού), αλλά και παιδιών που συχνάζουν στο σχολείο εκτός διδακτικού ωραρίου.

– Τα κάγκελα επί της οδού Αργυροπούλου σε ένα μεγάλο τμήμα τους έχουν σκουριάσει και μερικώς αποκολληθεί από το τοιχίο όπου στηρίζονται, ταλαντεύονται και ανά πάσα στιγμή μπορούν να καταρρεύσουν.

– Ο αύλειος χώρος του σχολείου χρειάζεται ασφαλτόστρωση για να εξομαλυνθεί γιατί τα υψώματα και τα βυθίσματα που έχει γίνονται πολύ συχνά αιτία ατυχημάτων των μαθητών. Επιπλέον, χρειάζεται να δοθούν σωστές κλίσεις στον αύλειο χώρο ή να δημιουργηθούν φρεάτια διαφυγής των υδάτων που λιμνάζουν, διότι η παρούσα κατάσταση έχει ως επίπτωση να δυσχεραίνει την προσέλευση και πρόσβαση των μαθητών/μαθητριών και των εκπαιδευτικών στο σχολείο.

Κάθε χρόνο η διεύθυνση του σχολείου επισημαίνει την ανάγκη επιδιόρθωσης αυτών των προβλημάτων στέλνοντας έγγραφα στο Δήμο αλλά και στις τεχνικές υπηρεσίες του, χωρίς να έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα.

Το κτίριο που στεγάζει το 4ο Δημοτικό Σχολείο, είναι παλιό και διατηρητέο, κάτι που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας. Στηριζόμαστε στην βοήθεια σας και αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου