Ικανοποιητική η κίνηση στην εστίαση του Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-24, 13:18:03
Ικανοποιητική η κίνηση στην εστίαση του Αλμυρού

 

Αισιοδοξία στους καταστηματάρχες για το επόμενο χρονικό διάστημα 

Ικανοποιητική, πλην, όμως, στάσιμη χαρακτηρίζεται η κίνηση στην εστίαση στον Αλμυρό. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή τα καταστήματα γεμίζουν με κόσμο, όμως οι υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας δεν δουλεύουν το ίδιο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών, Ταβερνών, Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού Βασίλης Μπακίρης λέει πως οι επαγγελματίες προσδοκούν το επόμενο διάστημα η εικόνα να βελτιωθεί.

Οι Ελληνες τουρίστες από περιοχές εκτός Μαγνησίας δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους, γεγονός που αποδίδεται στην ενεργειακή κρίση και στο αυξημένο κόστος των μετακινήσεων.

Εντούτοις, οι ξένοι τουρίστες ενισχύουν πολύ την περιοχή, αφού αυτό το διάστημα παραθερίζουν στον Δήμο Αλμυρού πολλοί Βαλκάνιοι και η κρουαζιέρα της περιοχής καταγράφει εξόχως θετική πορεία.

Ο κ. Μπακίρης λέει πως θα βοηθήσει πολύ την εστίαση και το παζάρι του Αλμυρού, που πάντοτε συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες και είχε αναστείλει τη λειτουργία του δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας.

«Μας επισκέπτονται από ολόκληρη τη Θεσσαλία για την εμποροπανήγυρη και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το παζάρι είναι πόλος έλξης επισκεπτών. Βοηθάει πολύ τα μαγαζιά μας αφού η πόλη γεμίζει κόσμο», σημειώνει.

Οι επαγγελματίες πιστεύουν πως μέχρι τέλη Αυγούστου θα είναι μία πολύ καλή περίοδος για τις επιχειρήσεις τους όπως συμβαίνει πάντοτε παραδοσιακά αυτό το διάστημα.

«Μέχρι σήμερα βλέπουμε μία κανονική κατάσταση, γεγονός για το οποίο ευθύνονται το οικονομικό κομμάτι και η ακρίβεια. Ο κόσμος δεν φοβάται πλέον να βγει από τα σπίτια του λόγω πανδημίας. Η τελευταία εβδομάδα του Ιούλη και το Αύγουστος θα βγάλουν κάποια έξοδα. Δεν θα φθάσουν όμως για τις υποχρεώσεις όλου του χρόνου.

Αν δεν μειωθεί το κόστος της ενέργειας, καθώς για τις επιχειρήσεις δεν υπήρξε στήριξη όπως με τα νοικοκυριά, τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα με ένα τριήμερο που δουλεύαμε μέχρι σήμερα. Προετοιμαζόμαστε για βαρύ χειμώνα. Πιστεύουμε πως θα είναι από τους πιο δεινούς αυτή τη φορά, αν δεν μπορέσομε να τακτοποιήσουμε λίγα από τα χρέη.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας με τις διπλάσιες χρεώσεις παραμένουν για εμάς πέραν των άλλων των υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευτεί από την πανδημία και την οικονομική κρίση και των ρυθμίσεων», καταλήγει.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=