«Βόμβα» ο αμίαντος στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρακίου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-20, 11:48:21
Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή
«Βόμβα» ο αμίαντος στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρακίου

Ανευθυνότητα και αδιαφορία επιρρίπτει στη δημοτική αρχή Αλμυρού ο ενεργός πολίτης Χρήστος Καραζούπης.

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που τύλιξε στις φλόγες το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρακίου ο κ. Καραζούπης καταγγέλλει πως το παλιό κτίριο ήταν κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αμίαντο και τώρα αποτελεί κίνδυνο δίπλα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως προειδοποιεί, μία βροχή θα μπορούσε να σκορπίσει το επικίνδυνο υλικό στις καλλιέργειες και στον υδροφόρο ορίζοντα.

Κατά τον ίδιο, θα έπρεπε η δημοτική αρχή να έχει ήδη μεριμνήσει να απομακρύνει ό,τι απέμεινε από το κτίριο με ειδικό συνεργείο.

Αναλυτικά αναφέρει: «Πριν από λίγες μέρες πήρε φωτιά το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρακίου το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Από ό,τι πληροφορηθήκαμε ήταν κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αμίαντο, η πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσε και έσβησε τη φωτιά, πιστεύω θα λάβουν  όλα τα μέτρα προφύλαξης που απαιτεί ο νόμος.

 Εκεί όμως πιστεύω θα παρέμεινε ο αμίαντος, μία ατομική βόμβα δίπλα στους κατοίκους που μένουν η επισκέπτονται το χωριό, καθώς ο αέρας θα παρασύρει και θα σκορπίσει τον αμίαντο στο χωριό αλλά και μία βροχή θα μολύνει επικίνδυνα τις καλλιέργειες και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Ο νόμος για την απομάκρυνση του αμιάντου προβλέπει ο δήμος να ορίσει ένα ειδικό συνεργείο, το οποίο με όλα τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας των κατοίκων θα απομακρύνει τον αμίαντο σε ειδικά σημεία περισυλλογής που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Βέβαια μόλις χθες το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε τη κατασκευή μονάδας επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων μπαταριών … 800 μ. από την Ευξεινούπολη… Θα ασχοληθεί με τον αμίαντο στο Νεοχωράκι. Για την ιστορία θυμόμαστε με την καύση σκουπιδιών στη τότε χωματερή πόσους θανάτους είχαμε από καρκίνο στην Ευξεινούπολη… και όχι μόνο…», σημειώνει.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=