Εμπρησμός από πρόθεση στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-16, 09:18:49
Στην ανάκριση η υπόθεση με φωτιά, που προκλήθηκε με γυμνή φλόγα από άγνωστο άτομο σε δασική έκταση στη Μαγνησία τον περασμένο Απρίλιο
Εμπρησμός από πρόθεση στον Αλμυρό

Ποινική δίωξη κατά αγνώστου σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Βόλου για φωτιά που εκδηλώθηκε στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού. Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα κλήθηκε να επέμβει σε πυρκαγιά σε δασική έκταση. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών το συμβάν αντιμετωπίστηκε άμεσα και οι ζημιές περιορίστηκαν σε έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων. Όμως, το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση με πουρνάρια. Από την προανάκριση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε πως προκλήθηκε πιθανότατα με πρόθεση από άγνωστο άτομο που χρησιμοποίησε γυμνή φλόγα. Είναι άγνωστο τι διαστάσεις θα λάμβανε η φωτιά, εάν δεν είχε γίνει αντιληπτή έγκαιρα και δεν κινητοποιούταν η τοπική πυροσβεστική αρχή.

Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου η οποία έστειλε την υπόθεση στην ανάκριση. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση κατά αγνώστου ατόμου.

Αν εντοπιστεί ο δράστης, θα διωχθεί για αδίκημα το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 264 του Ποινικού Κώδικα τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη έως 8 ετών.

Οι μηνύσεις κατά αγνώστους για εμπρησμούς πέφτουν βροχή στην Εισαγγελία Βόλου. Κάθε χρόνο κατατίθενται από τις πυροσβεστικές αρχές εκατοντάδες. Οι περισσότερες αφορούν σε φωτιές που προκλήθηκαν από αμέλεια, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από δέκα μέρες έως πέντε έτη ανάλογα με τους κινδύνους που υπήρξαν.

Ολες οι υποθέσεις παίρνουν ανεξαιρέτως τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Οι περισσότερες φωτιές διαπιστώνεται πως προκλήθηκαν από σπινθήρα κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών, από απορρίμματα με την αντανάκλαση του ηλίου και αποτσίγαρα που απορρίφτηκαν σε πρανή οδών και δασικές εκτάσεις.

Και το φετινό καλοκαίρι απασχολεί τις αρχές ένας σημαντικός αριθμός υποθέσεων. Μία μικρή φωτιά κανείς δεν ξέρει τι διαστάσεις μπορεί να λάβει, αν επικρατούν καιρικές συνθήκες που την ευνοούν και δυνατοί άνεμοι. Μπορούν να μπουν σε κίνδυνο περιουσίες ιδιωτών από τη μία στιγμή στην άλλη, να υπάρξουν τραυματισμοί ή το χειρότερο απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Οι πυροσβεστικές αρχές επεμβαίνουν σε κάθε υπόθεση άμεσα μετά την ειδοποίηση ευαισθητοποιημένων πολιτών, με ισχυρές δυνάμεις ανάλογα με την τοποθεσία και την επικινδυνότητα. Πρέπει όμως και οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, να προστατεύουν τη φύση και να μη συμπεριφέρονται επιπόλαια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=