Αναστάτωση στο Αχίλλειο από την ποιότητα του νερού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-07, 12:13:30
Αναστάτωση στο Αχίλλειο από την ποιότητα του νερού

Αναστάτωση επικράτησε στο Αχίλλειο μετά από ανάλυση δείγματος πόσιμου νερού, που έγινε στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με το οποίο το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση.

Το θέμα ανέδειξε ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Ζιώγας καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας να προβούν άμεσα στους απαραίτητους ελέγχους και να απαντήσουν στους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής.

Οπως ενημέρωσε, επισκέφτηκε το Αχίλλειο την περασμένη Πέμπτη μετά από πρόσκληση των κατοίκων της περιοχής και ενημερώθηκε πως κάτοικος του χωριού, έπειτα από ενοχλήσεις οικείων της, έλαβε δείγμα νερού και το έδωσε για ανάλυση.

«Πριν δέκα μέρες γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα και σύμφωνα με αυτά το νερό είναι μολυσμένο», ανέφερε.

Η ΔΕΥΑ Αλμυρού κινητοποιήθηκε για το θέμα μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε. Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος σε δηλώσεις του χθες ανέφερε πως άλλαξε τον χλωριωτή στη συγκεκριμένη γραμμή και άλλες στο δίκτυο και πλέον το νερό κρίνεται κατάλληλο προς πόση. Ο ίδιος επισήμανε πως το πρόβλημα θα ξεπεραστεί μόλις τεθεί σε λειτουργία το έργο από το φράγμα Μαυρομάτι, για το οποίο απαιτούνται εκσυγχρονισμός και επισκευή.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=