ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Δήμος Αλμυρού στηρίζει τον θεσμό της Μαθητείας

ο-δήμος-αλμυρού-στηρίζει-τον-θεσμό-τη-880536

Θα απασχολεί 25 μαθητευόμενους τη νέα εκπαιδευτική χρονιά

Συνολικά 25 μαθητευόμενους θα απασχολεί ο Δήμος Αλμυρού για το Μεταλυκειακό Ετος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2022-2023.

Το θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, που αποφάσισε να στηρίξει τον θεσμό του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, στο μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ, στηρίζεται η αναβάθμιση των προσόντων των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Το μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας απευθύνεται σε απόφοιτους ΕΠΑΛ, έχει διάρκεια έντεκα μηνών και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας διάρκειας εφτά ωρών την εβδομάδα που πραγματοποιούνται στη σχολική μονάδα και παράλληλα «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 32 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες ισομερώς σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη».

Η μαθητεία ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση 203 ωρών εργαστηριακού μαθήματος και 156 ημερών παρουσίας στον χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 12 ημερών κανονικής άδειας που δικαιούται ο μαθητευόμενος.

Οι ειδικότητες των προσφερόμενων θέσεων είναι οι εξής:

-Μηχανολόγων Κατασκευών και Εγκαταστάσεων (δύο)

-Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου (εφτά)

-Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής (τρεις)

-Τεχνικός Ηλεκτρολόγων Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων (τρεις)

-Τεχνικός οχημάτων (δύο)

-Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (τέσσερις)

-Βοηθός Νοσηλευτή (τέσσερις)

Η απόφαση ελήφθη μετά από έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, που ενημερώνει πως οι σχετικές αποφάσεις απαιτείται να ληφθούν από τα αρμόδια όργανα και να σταλούν ηλεκτρονικά και σε ψηφιακή μορφή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις mathiteia [email protected] και [email protected], για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των

Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου