ΑΛΜΥΡΟΣ

Φωτιά σε σκουπιδότοπο

φωτιά-σε-σκουπιδότοπο-307793

Ξέσπασε την Κυριακή δίπλα στο Σ.Μ.Α. Αλμυρού

Σε παράνομο σκουπιδότοπο δίπλα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Αλμυρού ξέσπασε φωτιά την Κυριακή το απόγευμα και στο σημείο έσπευσε άμεσα ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θέτοντάς την υπό έλεγχο.

Στο σημείο αρχικά είχαν εναποθέσει μερικά απορρίμματα από την Υπηρεσία Καθαριότητας όταν και οι εργαζόμενοι στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Βόλου βρίσκονταν σε απεργία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταφερθούν τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Βόλου.

Τα περισσότερα από τα απορρίμματα βέβαια στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν από τους εργαζομένους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, ωστόσο ήδη ο χώρος είχε μετατραπεί σε χώρο παράνομης εναπόθεσης σκουπιδιών και μπάζων καθώς δημότες πετούσαν αφειδώς απορρίμματα στο σημείο.

Αποτέλεσμα ήταν την Κυριακή να ξεσπάσει φωτιά σε ξερά χόρτα στο σημείο και στη συνέχεια να «λαμπαδιάσουν» και σκουπίδια με τον καπνό και το νέφος από τη φωτιά να φτάνει μέχρι και την πόλη του Αλμυρού.

Τονίζεται πως οι παράνομες χωματερές και σκουπιδότοποι στην περιοχή του Αλμυρού έχουν καταντήσει μάστιγα και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας ακόμα παράνομος σκουπιδότοπος νοτιοδυτικά της Ευξεινούπολης ,δίπλα στην κοίτη του Ξηριά και, παρόλες τις εκκλήσεις της υπηρεσίας και του Αντιδημάρχου Γιώργου Παπαϊωάννου, οι πολίτες φαίνεται να αδιαφορούν.

Αλίκη Φωτιάδου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου