ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργα ύδρευσης στην Ανάβρα

εργα-ύδρευσης-στην-ανάβρα-308011

Θα αντικατασταθεί το εξωτερικό δίκτυο

Στην έγκριση της μελέτης και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης τοπικής κοινότητας Ανάβρας» προϋπ.861.000 ευρώ θα προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού στην σημερινή συνεδρίαση στις 7.00 το απόγευμα.

Ειδικότερα η μελέτη εκπονήθηκε και εγκρίθηκε από την πρώην Κ. Ανάβρας αφού επικαιροποιήθηκε δύο φορές (η τελευταία ήταν το 2009). Όμως απαιτείται και πάλι επικαιροποίηση αφού έχει αλλάξει ο Φ.Π.Α. Η μελέτη αφορά στην αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας και συγκεκριμένα περιλαμβάνονται εκσκαφή τάφρων, τοποθέτηση αγωγών ΡΕ., επίχωση των σωλήνων με άμμο λατομείου και προϊόντα εκσκαφής, κατασκευή φρεατίων, τοποθέτηση ειδικών εξαρτημάτων και επισκευή πηγών και δεξαμενής.

Η εκτέλεση του έργου θα γίνει με τακτικό δημόσιο διαγωνισμό με προσφορά επιμέρους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες τιμών, πάνω σε συμπληρωμένο τιμολόγιο ομαδοποιημένων τιμών της υπηρεσίας, ενώ το έργο θα προταθεί για χρηματοδότηση από το «ΕΣΠΑ (ΕΤΠΑ μέσω του Ε.Π. Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Η πείρου)».

Κληροδότημα Παπαδοπούλου Στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα θα απασχολήσει και η έγκριση μελέτης και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση-αποκατάσταση κληροδοτήματος Παπαδοπούλου στην Ευξεινούπολη» προϋπ. 12.633 ευρώ.Η μελέτη περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να λειτουργήσει το κληροδότημα της Αναστασίας Παπαδοπούλου ως Λαογραφικό Μουσείο.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο που έχει δοθεί ως κληροδότημα στο Δ. Αλμυρού και βρίσκεται στο κέντρο της Τ. Κ Ευξεινούπολης, στην οδό Εθν. Αντιστάσεως (πεζόδρομος). Στο οικόπεδο αυτό υπάρχουν δύο κτίσματα. Το πρώτο κτίσμα είναι υφιστάμενο προ του 1923, χτισμένο σύμφωνα με τον τύπο του «πυρήνα» με πρόσοψη επί πεζοδρόμου και χρήζει μικρές παρεμβάσεις αφού είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Το δεύτερο κτίσμα είναι νεώτερο αλλά παρουσιάζει προβλήματα υγρασίας και απαιτούνται περισσότερες εργασίες για την αποκατάσταση του. Επίσης θα γίνουν διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων προκειμένου να ολοκληρωθεί η λειτουργία του ως Μουσείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου