ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλη φωτιά σε αγροτική περιοχή στον Αλμυρό

μεγάλη-φωτιά-σε-αγροτική-περιοχή-στον-893598

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 14:00 στην περιοχή Καραγκιόλ Αλμυρού. Εργασίες που γίνονταν στην εθνική, προκάλεσαν σπινθήρα με αποτέλεσμα να αρπάξουν φωτιά ξηρά χόρτα και η πυρκαγιά να επεκταθεί γρήγορα σε αγροτική έκταση, λόγω ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη πυροσβεστών από Αλμυρό, Β’ ΒΙ. ΠΕ και Βόλο. Συνολικά δώδεκα πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα έδιναν μάχη με τις πύρινες φλόγες που δυνάμωναν από τους ισχυρούς ανέμους, αλλά και τα σκουπίδια που υπήρχαν σε ρέμα.

Το μόνο παρήγορο για τις δυνάμεις πυρόσβεσης ήταν πως στην περιοχή υπάρχει βάλτος που στην πορεία θα δυσκόλευε την επέκταση της πυρκαγιάς, που κατευθυνόταν προς Αλμυρό.

Οι πυροσβέστες κατόρθωσαν τελικά να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο στις 20:30, όμως στο σημείο παρέμεινε δύναμη πυρόσβεσης για λόγους πρόληψης.

Ο πρώτος απολογισμός μετρά καμένα ελαιόδεντρα σε έκταση 25 στρεμμάτων. Επίσης, κάηκε ένα μαντρί που ήταν γεμάτο με άχυρα.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιά. Οι πρώτες πληροφορίες στο πλαίσιο της προανάκρισης, αναφέρουν πως το πιο πιθανόν είναι να ξεκίνησε κατά τη διάρκεια εργασιών στην εθνική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου