Ποινή τριών ετών για απάτη σε βάρος εταιρείας στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-21, 09:56:02
Αλλη μία υπόθεση απάτης απασχόλησε χθες τη Δικαιοσύνη
Ποινή τριών ετών για απάτη σε βάρος εταιρείας στη Μαγνησία

Απίστευτη απάτη έστησε Νιγηριανός, κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου, σε βάρος εταιρείας, που δραστηριοποιείται στη Μαγνησία στον τομέα της κτηνοτροφίας.

Ο δράστης χάκαρε την επικοινωνία της εταιρείας με άλλη στη Γερμανία και εξαπάτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο ηλικίας 57 ετών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κατάφερε να του αποσπάσει συνολικό ποσό 24.850 ευρώ, πείθοντάς τον να στείλει τα χρήματα της παραγγελίας στον δικό του λογαριασμό με email, στο οποίο είχε αντιγράψει τα στοιχεία της εταιρείας του εξωτερικού, παρουσιάζοντάς με αυτόν τον τρόπο πως εργαζόταν εκεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος είδε την επιχείρησή του να ζημιώνεται με χιλιάδες ευρώ τον Οκτώβριο του 2016 δίχως να μπορεί να κάνει κάτι για να πάρει τις παγολεκάνες που χρειαζόταν η εταιρεία, αλλά ούτε και τα χρήματά του πίσω.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, όταν οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρήκαν τα ίχνη του δράστη. Ο Νιγηριανός δικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ερήμην. Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και το δικαστήριο του επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Ο παθών δήλωσε στο δικαστήριο πως κατήγγειλε την απάτη προκειμένου να αποφευχθούν παράνομες πράξεις και σε άλλες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=